«Δυναμώνουμε την Ελλάδα » (εφημερίδα "tomanifesto")

«Δυναμώνουμε την Ελλάδα » (εφημερίδα

Στην απόλυτα επιτυχημένη -για τα εθνικά μας συμφέροντα- επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον επιβεβαιώθηκαν δύο πράγματα:

Αφενός ότι ο ρόλος της χώρας μας ως περιφερειακού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην νοτιοανατολική Μεσόγειο είναι περισσότερο αναβαθμισμένος από ποτέ.

Αφετέρου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζεται πλέον ως ένας ηγέτης ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το διεθνές περιβάλλον, έχει σταθερές απόψεις και αποτελεί έναν πολύ αξιόπιστο εταίρο.

Το κλίμα στο Λευκό Οίκο δεν ήταν ποτέ καλύτερο σε επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού και οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδο.

Είναι το επιστέγασμα της αποτελεσματικής τριετούς εξωτερικής πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης.

Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι και ηθικά επιβεβαιωμένοι, διότι ασφαλώς βιώνουμε την απόλυτη δικαίωση των επιλογών μας.

Η διττή επιλογή τόσο της επίμονης επένδυσης στη διπλωματία όσο και της αναβάθμισης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, μέσα από μια σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων, παράγει ήδη αποτελέσματα.

Έχουμε πετύχει να καταστήσουμε την Ελλάδα ξεκάθαρα ισχυρή διπλωματικά και δύναμη αποτροπής στρατιωτικά. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Σε μια στιγμή που η χώρα ακριβώς το έχει περισσότερη ανάγκη. Τη στιγμή που πρέπει η φωνή μας να εισακούγεται και οι επιβουλές να αποθαρρύνονται.

Δυναμώνουμε την Ελλάδα.

Η χώρα μας έχει αφήσει πίσω της την κρίση και, παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες, συνεχίζει την πορεία της προς τα εμπρός. Όπως φάνηκε και το προηγούμενο διήμερο στην αμερικανική πρωτεύουσα, δεν είναι μια χώρα που πήγε ως «φτωχός συγγενής» αλλά ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση, ισότιμος συνομιλητής με τις μεγάλες δυνάμεις, με μια οικονομία που αναπτύσσεται και προσελκύει επενδύσεις, μια χώρα που έχει αλλάξει επίπεδο.

Και επειδή το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας είναι η εθνική της ομοψυχία, απευθύνω πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επαναλάβουν το ίδιο, γνωστό λάθος. Ας αφήσουν τα μικροκομματικά συμφέροντα και να μην επιμείνουν στη γνωστή μονότονη τακτική της στείρας κριτικής στα πάντα, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά μας θέματα.

Όλοι κρινόμαστε από τις συμπεριφορές μας. Ας προτάξουμε το εθνικό συμφέρον. Το οφείλουμε στην πατρίδα και στις νέες γενιές.