Εκλογές; Προφανώς στο τέλος της τετραετίας! (politicalbank.gr)

Εκλογές; Προφανώς στο τέλος της τετραετίας! (politicalbank.gr)

Σενάρια επί σεναρίων και μία ατελείωτη παραφιλολογία κυκλοφορούν διαρκώς στον δημόσιο διάλογο περί της δήθεν πρόθεσης ή ανάγκης του Πρωθυπουργού να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

 

Πριν ακόμα καλά καλά η Κυβέρνηση να κλείσει έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας, κάποιοι, από διαφορετικές αφετηρίες ορμώμενοι, προανήγγειλαν μέχρι και συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα στήνονταν οι κάλπες και δεν έχουν σταματήσει να το κάνουν μέχρι και σήμερα.

 

Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της Κυβέρνησης, οι ίδιοι … καλοθελητές συνεχίζουν να επιμένουν στο δικό τους ανυπόστατο αφήγημα.

 

Και φυσικά δεν μας εξηγούν με πειστικά επιχειρήματα, για ποιο λόγο να γίνουν εκλογές τώρα.

 

Τη στιγμή που, παρά τις έκτακτες συνθήκες και τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση, συμπληρώθηκε μια άκρως εποικοδομητική διετία και ξεκίνησε η επόμενη, με ακόμα καλύτερες προοπτικές και με ευρύτερο μάλιστα ορίζοντα λόγω της βέβαιης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας και στις επόμενες εκλογές

 

Τη στιγμή που η οικονομία πηγαίνει αρκετά καλά – πάντα τηρουμένων των αναλογιών και των δυσκολιών - και τα δεδομένα για το 2022 είναι ακόμη καλύτερα.

 

Τη στιγμή που η πανδημία, έστω με τις όποιες μεταλλάξεις του ιού, αρχίζει να παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης και η ζωή των πολιτών φαίνεται να επανέρχεται σε μια - έστω μερική ακόμα – κανονικότητα.

 

Τη στιγμή που οι ρυθμοί υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων αυξάνονται και η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται

 

Δυστυχώς γι’ αυτούς τους … καλοθελητές, δεν θα επαληθευτούν ούτε τώρα, όπως δεν επαληθεύτηκαν και τις υπόλοιπες - ουκ ολίγες - φορές από τον Ιούλιο του 2019, όταν «έβλεπαν» εκλογικό αιφνιδιασμό από τον Πρωθυπουργό. 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει σε όλη την πολιτική του διαδρομή ότι δεν είναι «τακτικιστής», αλλά αντίθετα απόλυτα θεσμικός και υπέρμαχος της πιστής εφαρμογής του Συντάγματος.

 

Για τους ισχυρισμούς ότι θα πρέπει μετά την κρίση να μηδενίσει το κοντέρ και να «τελειώσει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί στο τέλος της τετραετίας, ολοκληρώνοντας τα τέσσερα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του και, αφού κερδίσει τις εκλογές, ξεκινήσει την επόμενη θητεία του.

 

Άλλωστε, η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι ακλόνητη, έχει βαθιές ρίζες και αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει άλλωστε ότι στη σύγκριση Μητσοτάκης vs Τσίπρας οι πολίτες έχουν επιλέξει τον πρώτο εδώ και πολλά χρόνια. Από τον Απρίλιο του 2016 συγκεκριμένα, τρεις μήνες αφού ο Μητσοτάκης έγινε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στον σημερινό Πρωθυπουργό.

 

Δεν έχει κανέναν λόγο να διακόψει την πορεία του, διαθέτοντας μάλιστα μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

Προφανώς, λοιπόν, η σχετική φημολογία παραμένει ανεπίκαιρη και ουτοπική.

 

Οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2023 και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.