Επιζήμια και επικίνδυνη για την Ελλάδα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Επιζήμια και επικίνδυνη για την Ελλάδα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη
Συμβούλου Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Κάθε μέρα που περνάει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γίνεται όλο και πιο επιζήμια και επικίνδυνη για την Ελλάδα. Σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποδεικνύονται ανίκανοι και ανεπαρκείς με συνέπεια το «μάρμαρο» να το πληρώνουν οι πολίτες.

Με την απαράδεκτη συμφωνία στο Σκοπιανό, η Κυβέρνηση παραδίδει τη «μακεδονική» εθνότητα και τη «μακεδονική» γλώσσα. Και, δυστυχώς, η εθνικά επιζήμια πολιτική της συνεχίζεται στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, για τις οποίες ο Επίτροπος Χαν σχολίασε ότι αλλάζουν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες!

Πέρα από τα εθνικά ζητήματα, και στην οικονομία, η πραγματικότητα είναι ζοφερή. Η δήθεν «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια τον Αύγουστο βρίσκει την Ελλάδα δεσμευμένη σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια, την ώρα που η Κυβέρνηση έχει, ήδη, νομοθετήσει μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, δηλαδή ένα Τέταρτο Μνημόνιο. Τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος. Ενδεικτικό της τραγικής διακυβέρνησής του είναι τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η  Κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, η οποία υποσχόταν έσοδα 3 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή μέσα σε 6 μήνες, τελικά κατάφερε να εισπράξει περίπου 115 εκατ. ευρώ μέσα σε 3,5 χρόνια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, από τη λίστα Λαγκάρντ, η οποία και επισήμως πλέον, δεν αποτελεί αξιοποιήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εισπραχθέντα ποσά μέχρι τον Απρίλιο του 2018, ανέρχονται, συνολικά, στα 48,4 εκατ. ευρώ. Από τη λίστα Μπόργιανς, τα συνολικά εισπραχθέντα έσοδα ανέρχονται μόλις στα 17,2 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο. Σχετικά με τα εμβάσματα εξωτερικού, μέχρι το τέλος του 2015, ξεκίνησαν 1.015 έλεγχοι. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 έχουν γίνει μόλις 360 έλεγχοι με τις συνολικές εισπράξεις να ανέρχονται στα 48,7 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρώτη στη φοροεπιδρομή, αλλά τερματίζει τελευταία στην πάταξη της φοροδιαφυγής.  

Και ενώ οι ασφυκτικές για την πραγματική οικονομία φοροεισπρακτικές πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζονται, η ανάπτυξη είναι άγνωστη λέξη για την πατρίδα μας. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστό απορρόφησης ΕΣΠΑ την περίοδο 2014 – 2019. Τα στοιχεία, όμως, ομολογούν την πικρή αλήθεια. Σε ποσοστό απορρόφησης ΕΣΠΑ 2014 - 2019 (δαπάνες), η χώρα μας είναι 15η μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόλις 17%, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αυτή την προγραμματική περίοδο, με μεγαλύτερη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση σε σχέση με τα άλλα κράτη – μέλη. Και η αλήθεια είναι – όσο και εάν θέλει να την διαστρεβλώνει η Κυβέρνηση -  ότι η θέση αυτή της χώρας μας στην κατάταξη, οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα, τμηματοποιημένα έργα που σχεδίασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το χειρότερο, όμως, για την Ελλάδα είναι ότι ακόμα κι αν απορροφήσουμε όλα τα κοινοτικά κονδύλια, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εμποδίζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και μηδενίζουν τα εισοδήματα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Ελλάδα μπαίνει, επισήμως, από το φθινόπωρο σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Η χώρα μας είναι η θλιβερή εξαίρεση μεταξύ των χωρών που βγήκαν από τα Προγράμματα.
Ενισχυμένη εποπτεία, ασφυκτική παρακολούθηση, βαριές δεσμεύσεις, νέα προνομοθετημένα μέτρα μείωσης συντάξεων και αφορολογήτου, και δέσμευση για υψηλά, μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα συνιστούν, επί της ουσίας, ένα «4ο Μνημόνιο». Οι πολίτες το γνωρίζουν και ζητούν να τελειώσουν ο τυχοδιωκτισμός και τα ψέματα. Για να ορθοποδήσει η χώρα απαιτείται άμεσα πολιτική αλλαγή. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!