Η δημόσια ραδιοτηλεόραση παίρνει πλέον το δρόμο που της αρμόζει! (ieidiseis.gr)

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση παίρνει πλέον το δρόμο που της αρμόζει! (ieidiseis.gr)

Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας αφορούσε την αναμόρφωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και όπως έγινε και με τις υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις, και η συγκεκριμένη έχει ήδη πάρει το δρόμο της υλοποίησής της.

 

Ποιος είναι, λοιπόν, ο στόχος; Η συνολική επανεκκίνηση της Ε.Ρ.Τ. με τελείως ανανεωμένο, ριζοσπαστικό πνεύμα και η μετατροπή της από κομματικό φερέφωνο και όργανο στυγνής προπαγάνδας, σε μια πολυφωνική ενημερωτική φωνή, απεγκλωβισμένη από την εκάστοτε κυβερνητική γραμμή.

 

Έτσι πρέπει να είναι τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης και αυτό έρχεται να υλοποιήσει τώρα, ως Κυβέρνηση πλέον, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να θυμίσω, άλλωστε, ότι και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, υπογραμμιζόταν ότι «βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της».

 

Και νομίζω ότι αποτελεί πλέον κοινώς αποδεκτή αντίληψη ότι από τον Ιούλιο του 2019, η εικόνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις συνεχείς δημοσκοπικές έρευνες όσο και από τους αντικειμενικούς δείκτες της ακροαματικότητας. Το περιεχόμενό της είναι το πλέον ποιοτικό σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι νέες - χωρίς υψηλό κόστος - παραγωγές δείχνουν να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, ενώ και στην ενημέρωση έχει απαλλαγεί από τις συνειδητές και πολιτικά υποκινούμενες «κακοφωνίες» του παρελθόντος.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης και της διοίκησης της Ε.Ρ.Τ., καθώς αντιλαμβάνονται ότι ο κομματικός έλεγχος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν βοήθησε κανένα κόμμα να κερδίσει εκλογές. Μάλλον αντίθετα αποτελέσματα είχε!

 

Όπλο στη φαρέτρα της περαιτέρω βελτίωσης και ενίσχυσής της, αποτελεί το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Στόχος αυτού είναι να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στην «Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.» προκειμένου να καταστεί ένας σύγχρονος πάροχος υπηρεσιών μέσων επικοινωνίας, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αντίστοιχους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ε.Ε. Και αυτό, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων τεχνολογικών μέσων και με απόλυτο σεβασμό στον στόχο της ποιοτικής και αντικειμενικής συμβολής στην ενημέρωση και ψυχαγωγία των πολιτών.

 

Η αξιοπιστία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που τα προηγούμενα χρόνια είχε πληγεί όσο ποτέ άλλωστε, έχει αρχίσει πια να ανακτάται και οι γνωστές παθογένειες σταδιακά αντιμετωπίζονται. Η Ε.Ρ.Τ. παίρνει πλέον το δρόμο που της αρμόζει. Και ευελπιστούμε ότι αυτή την μεγάλη αλλαγή θα την δουν – κυριολεκτικά - όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.