Η σύνδεση τουρισμού – πολιτισμού θα «εκτοξεύσει» το τουριστικό brand του Νομού Καβάλας

Η σύνδεση τουρισμού – πολιτισμού  θα «εκτοξεύσει» το τουριστικό brand του Νομού Καβάλας

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους ωραιότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Η ελληνική φιλοξενία, οι πανέμορφες ακτές αλλά και το φυσικό κάλλος των ορεινών όγκων σε συνδυασμό με τον ασύγκριτο πολιτισμικό και πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας είναι τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε.

Δυστυχώς, έως τώρα δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις τεράστιες δυνατότητές μας. Ο κύριος λόγος είναι ότι απουσιάζει το ολοκληρωμένο πλάνο για τη σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό. Προσωπική δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι σύντομα αυτό θα γίνει πράξη. 

Οι αρχαιολογικοί θησαυροί, οι εκκλησίες, τα μνημεία και εν γένει η πολιτιστική μας κληρονομιά πρέπει να αναδειχθούν στο έπακρο ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αναβαθμίσουμε το βιωτικό επίπεδο των πολιτών.

Ο ήλιος και η θάλασσα είναι θέλγητρα για κάθε επισκέπτη τους θερινούς μήνες. Ο Νομός Καβάλας, όμως, έχει ανάγκη από την καθιέρωση ενός ισχυρού brand που θα προκύψει από τη σύνδεση του τουριστικού με το πολιτιστικό προϊόν.

Έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση να συνδυάσουμε την ιστορία και την παράδοση του τόπου με τα τουριστικά μας αξιοθέατα. Ο πολιτιστικός μας θησαυρός είναι μοναδικός. Από τη μία, τα σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ και δρώμενα όπως το Φεστιβάλ των Φιλίππων, το Airshow της Καβάλας, το Φεστιβάλ Κοσμόπολις αλλά και πλήθος λαϊκών γιορτών και πανηγυριών. Και από την άλλη, τα μουσεία μας όπως το Αρχαιολογικό, το Ιστορικό και Λαογραφικό, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, το Δημοτικό Μουσείο Καπνού, το Ναυτικό κ.α. Και, φυσικά, κορωνίδα του πολιτισμικού πλούτου του τόπου τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι του Νομού μας. Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η Αγορά της Αρχαίας Θάσου και το Κάστρο της Καβάλας.

Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως πολιτική προτεραιότητα να πετύχει τη σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού. Για να δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της πατρίδας. Με στοχευμένη δέσμη ενεργειών και δράσεων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και στο Νομό Καβάλας.

Αξίζουμε καλύτερα και σύντομα θα πετύχουμε πολλά!