Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο μύθος του «ηθικού πλεονεκτήματος»

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος  ο μύθος του «ηθικού πλεονεκτήματος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες. Και, έκτοτε, κυβερνά με ψέματα, λάσπη και επικαλούμενος διαρκώς το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Ο μύθος αυτός, όμως, έχει καταρρεύσει οριστικά.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τη διαδικασία τοποθέτησης του κ. Μαρίνου ως διοικητή του ΕΦΚΑ αποκαλύπτουν το μέγεθος της απάτης που κρύβεται πίσω από το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η υπόθεση του κ. Μαρίνου δεν τελειώνει με την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Η ουσία είναι ότι αναγκάστηκε να αποσυρθεί διότι είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων από την ΗΔΙΚΑ, στην οποία ήταν σύμβουλος. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ευθύνες δεν αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο. Βαρύνουν τόσο το διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κ. Αναστάσιο Τάγαρη, ο οποίος προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις έργων στον ίδιο του το σύμβουλο. 

Και, βεβαίως, βαρύνουν και την αρμόδια Υπουργό καθώς είναι αυτονόητο ότι έχει άμεση ευθύνη για όσα απαράδεκτά λαμβάνουν χώρα στον τομέα της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρία Αχτσιόγλου παραμένει άφωνη εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα. Επιλέγει να σιωπήσει αντί να εξηγήσει στους πολίτες γιατί επέλεξε τον κ. Μαρίνο. Οφείλει εξηγήσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της ΗΔΙΚΑ. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να χυθεί άπλετο φως.

Η υπόθεση του κ. Μαρίνου προφανώς και δεν είναι η μοναδική έμπρακτη απόδειξη ότι ουδέποτε υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει ηθικό πλεονέκτημα για την αδίστακτη παρέα που, δυστυχώς, κυβερνά την Ελλάδα. Προσφάτως, αποκαλύφθηκε ότι εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί λάμβαναν επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ. Επιπλέον, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ διορίζει απροκάλυπτα συγγενείς, «κολλητούς» και φίλους σε νευραλγικές θέσεις του Δημοσίου. 

Κανείς δεν αντιλέγει ότι ανέκαθεν στη δημόσια διοίκηση υπήρχαν παθογένειες. Αλλά, η κομματικοποίηση του Κράτους δίχως ίχνος ηθικής αναστολής που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα δεν είχε ποτέ ανάλογο προηγούμενο. 

Η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουμε αναγνωρίσει τις παθογένειες αυτές. Και δεν έχουμε μείνει μόνο στα λόγια. Έχουμε προτείνει συγκεκριμένες δράσεις για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση, ώστε να αποκατασταθούν η διαφάνεια και η αξιοκρατία στο Κράτος. Είναι δεσμεύσεις απόλυτες και θα γίνουν πράξη μόλις η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας. 

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω με μικροπολιτικές και ύπουλες τακτικές, η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζει μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών το μέλλον της χώρας. 

Προχωρούμε με σίγουρα, σταθερά και στέρεα βήματα στην ποιοτική ανανέωση του στελεχιακού μας δυναμικού, Ακούμε την κοινωνία, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς αλλά και τις ιδέες και τις προτάσεις των πολιτών. Συνδιαμορφώνουμε με τους πολλούς, την Ελλάδα της δημιουργίας, της παραγωγής, την Ελλάδα που θέλει και μπορεί καλύτερα, την επόμενη μέρα για τη χώρα μας. Με λύσεις που αφορούν τους πολλούς και όχι μόνο τους «κολλητούς».

Ήδη, από την πρωτοποριακή και καινοτόμα διαδικασία του Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχουν περάσει 2.500 άνθρωποι. Άτομα που θέλουν, μπορούν και, ήδη, προσφέρουν στο σχεδιασμό του κυβερνητικού προγράμματος. Είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο την υποκρισία, το ψέμα και την εξαπάτηση που τόσο χυδαία βιώνουν επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Είμαστε πάρα πολλοί σε αυτή την προσπάθεια και θα γίνουμε ακόμη περισσότεροι. Μέρα με τη μέρα, χτίζεται η πλατεία κοινωνική συμμαχία που θα φέρει την αναγκαία πολιτική αλλαγή. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα!