Με αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση, η χώρα προχωράει μπροστά (ΕΣΤΙΑ)

Με αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση, η χώρα προχωράει μπροστά (ΕΣΤΙΑ)

Από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, η Κυβέρνηση, κάνοντας το αυτονόητο, στήριξε τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, διαθέτοντας συνολικά 43 δις ευρώ.

Την ίδια στιγμή, δεν σταμάτησε να προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και τελικά την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με την ορθολογιστική πολιτική της, κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό ιστό και να θέσει τις βάσεις  για μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ενδεικτικό είναι ότι στο τρίτο  τρίμηνο του 2021, το Α.Ε.Π. της χώρας αυξήθηκε κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, την ίδια ώρα που ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων φτάνει - σε ετήσια βάση - το 18,1%, ποσοστό ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας. Οι καλές ειδήσεις αφορούν και την αύξηση των εξαγωγικών αγαθών στο εννεάμηνο  που ξεπέρασε το 27% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, καθώς και την υποχώρηση της ανεργίας στο 13% από το περσινό 16,5%, ενώ και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών  αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021, κατά 7,2%.

Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας έρχεται να επιβεβαιωθεί με εμφατικό τρόπο και από τον Προϋπολογισμό του 2022 που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή των Ελλήνων.

Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε με σαφήνεια η αναπτυξιακή, κοινωνική και προοδευτική πορεία της χώρας, που ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2019 και συνεχίζεται αταλάντευτα.

Ο Προϋπολογισμός και του νέου έτους εγγυάται τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, την ταχύτατη υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού τη χώρας, αλλά και τη διατήρηση της κοινωνικής προστασίας με στοχευμένες δράσεις υπέρ των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Είναι ο δεύτερος προϋπολογισμός στα τελευταία δώδεκα χρόνια, που όχι μόνο δεν βάζει νέους φόρους, αλλά μειώνει και αυτούς που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, τον επιχειρηματία, τον αγρότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον νέο, κάθε νοικοκυριό.

Η Κυβέρνηση αφουγκράζεται κάθε ανάγκη των πολιτών και αντιλαμβάνεται το βαρύ φορτίο της ευθύνης για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας, κινούμενη σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. 

Από την άλλη, η Αντιπολίτευση επιμένει να ακολουθεί το δρόμο της πόλωσης, του φανατισμού και του διχασμού, επαναλαμβάνοντας το μονότονο «όχι σε όλα», αρνούμενη να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να συμβάλλει στο καλύτερο «αύριο» της κοινωνίας.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αδυναμίας συμβολής στην εθνική προσπάθεια της Κυβέρνησης, χωρίς εποικοδομητικές προτάσεις και διάθεση συνεννόησης, δεν χάνει την ευκαιρία να επενδύει στην καταστροφή.

 Όμως, πια, κανείς δεν τον ακούει. Είναι μόνος του, απομονωμένος στις αδιέξοδες επιλογές του, εγκλωβισμένος στην εσωστρέφεια και τη μεμψιμοιρία.

Η κοινωνία έχει κάνει τις επιλογές της και δίνει το «πράσινο φως» στις πολιτικές που πάνε τη χώρα μας πιο γρήγορα στη νέα εποχή, την κοινωνία μας πιο ψηλά, την πατρίδα μας, με αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση, στην επόμενη μέρα.

Και αυτές τις πολιτικές εκφράζει με απόλυτη σαφήνεια, σχέδιο και βούληση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Πρωθυπουργού που, παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες, έχει κατορθώσει να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά και θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά ακόμα χρόνια.