Μόνη λύση στην οικονομική και θεσμική κρίση της χώρας η πολιτική αλλαγή

Μόνη λύση στην οικονομική και θεσμική κρίση της χώρας η πολιτική αλλαγή

Μόνη λύση στην οικονομική και θεσμική κρίση της χώρας η πολιτική αλλαγή
 
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα εδώ και οχτώ χρόνια έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην επιχειρηματικότητα, την εργασία και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
 
Πέρα, όμως, από την οικονομία, η κρίση το τελευταίο διάστημα επεκτείνεται, βαθαίνει και «χτυπά» τους θεσμούς και τις αξίες της δημοκρατίας μας. Η ευθύνη για αυτή τη θλιβερή και επικίνδυνη κατάσταση ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση.
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας «θεσμικό εμπόδιο», καταλύοντας στην πράξη το Κράτος Δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών. 
 
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για υπόθεση ναρκωτικών. Και αντί να έχει ο ίδιος την ευθιξία να παραιτηθεί ή έστω ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Τσίπρας να τον αποπέμψει, ο κ. Κάμμενος κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο στην αντιπολίτευση και την κοινωνία, που κοιτά αποσβολωμένη. 

Η θεσμική κατρακύλα δεν σταματά εκεί, δυστυχώς. Μέσα σε αυτό το κλίμα κατάπτωσης των δημοκρατικών αξιών, η κυρία Θάνου, μέχρι πρότινος  Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν επέδειξε τον παραμικρό ηθικό φραγμό να αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό, 10 ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της. 

Είναι, πλέον, σαφές ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία. Ακόμη και εάν αυτό περιλαμβάνει σχέδια εγκαθίδρυσης καθεστώτος. Εξάλλου, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο. Ο κ. Πολάκης έχει ουκ ολίγες φορές βάλει κατά δικαστών και λειτουργών της Δικαιοσύνης, όποτε αισθανθεί ότι το έργο τους τον ενοχλεί. Τον ίδιο αλλά και την Κυβέρνηση, που έχει αποδεδειγμένα αλλεργία στην ανεξαρτησία των αρχών, την διάκριση των εξουσιών αλλά και την πολυφωνία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Άνοιγμα Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία

Ο κατήφορος στον οποίο σπρώχνει τη χώρα η Κυβέρνηση δεν αξίζει στην Ελλάδα. Ενωμένοι, μακριά από διχαστικές λογικές του παρελθόντος, έριδες και ρεβανσισμό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.  

Σε αυτή την κατεύθυνση,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα ενότητας «σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που νιώθουν αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών του».

Στους πολλούς, που υποφέρουν κάτω από τα οικονομικά βάρη που έχει φορτώσει στο λαό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στους πολλούς, που ανησυχούν για τον έκδηλο αυταρχισμό και την εξόφθαλμη υποβάθμιση της δημοκρατίας μας. 

Σε όλους αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, φώναξε: «Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε». 

Ξεκαθάρισε ότι η περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, ο διχασμός και η παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη Νέα Δημοκρατία. «Όταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα στις 10 Ιανουαρίου 2016. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Έλληνες.  Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν» ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη.