Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης εγγύηση για την επόμενη μέρα (Πολιτική)

Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκης εγγύηση για την επόμενη μέρα (Πολιτική)

Σχεδόν 3,5 χρόνια πέρασαν από τότε που οι πολίτες ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρονικού διαστήματος πορευτήκαμε μέσα σε περιβάλλον κρίσεων που αντίστοιχό του δεν υπήρξε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Την οργανωμένη από την Τουρκία απόπειρα εισβολής μεταναστών  στον Έβρο και τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την εισαγόμενη άνοδο του πληθωρισμού.

Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα που υπερέβαινε τις προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας για μια χώρα που είχε βιώσει τις δυσκολίες  και την ταλαιπωρία της προηγούμενης δύσκολης οικονομικά δεκαετίας. Η Ελλάδα παραμένει όρθια μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα, όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν. Αυτό είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που έχει καταβάλει η ελληνική κοινωνία, αλλά και  του σχεδίου, της τεχνογνωσίας και της υπευθυνότητας της Κυβέρνησης.

Μέσα στον παγκόσμιο τυφώνα η Πατρίδα μας δεν έμεινε σε θέση άμυνας μόνο. Εργαστήκαμε σκληρά, δεν φοβηθήκαμε τις προκλήσεις και με σύμμαχο την φιλοπρόοδη κοινωνία πήγαμε μπροστά, αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, αλλά και προχωρώντας στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Η Ελλάδα, κατά τη δύσκολη αλλά και εξαιρετικά γόνιμη αυτή περίοδο, έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή, οικονομικά, κοινωνικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά, παρά τις όποιες αστοχίες που αναγνωρίζουμε και διορθώνουμε.

Ζητούμενο είναι η αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων και τελικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Και αυτό, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Kάτι που είμαι βέβαιος ότι θα αποτυπωθεί και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Τα διλήμματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι σαφή.

Θα επιλέξουν ανάμεσα στον δρόμο της προόδου ή της οπισθοδρόμησης, στη σιγουριά ή στην αβεβαιότητα, στον πατριωτισμό ή στην εθνική αμηχανία, στην πορεία προς τα εμπρός ή στην επιστροφή σε νέες περιπέτειες.

Γιατί οι μνήμες από τις εποχές των δημοψηφισμάτων, των κλειστών τραπεζών και της υπερφορολόγησης είναι νωπές ακόμα.

Απέναντι μας, η έλλειψη εναλλακτικής πρότασης, η διαστρέβλωση, ο λαϊκισμός και η λάσπη με την οποία επιχειρούν να πείσουν ότι «όλοι ίδιοι είμαστε».

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, έχουν ζυγιστεί, μετρηθεί και κριθεί ελλιποβαρείς και επικίνδυνοι.

Πλέον όλοι γνωρίζουν ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις και γι’ αυτό και στις κάλπες θα επιλεγεί ξεκάθαρα και ο ηγέτης του τόπου για την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Και εκεί η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι συντριπτική.

Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την κρίσιμη τετραετία που ακολουθεί.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια.

Με παρακαταθήκη τα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική μας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο σημερινός Πρωθυπουργός, μαζί με την κοινωνία, δίπλα σε κάθε πολίτη, εγγυώνται ένα περιβάλλον σιγουριάς και ασφάλειας για την επόμενη μέρα.

Τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας.