Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφόρεσε το προσωπείο του λαϊκισμού (Παρασκήνιο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφόρεσε το προσωπείο του λαϊκισμού (Παρασκήνιο)

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας έχουν επιστρέψει στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούσαν πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, τον Ιανουάριο του 2015.

 

Λαϊκισμός, ανέξοδη πλειοδοσία, ατελείωτες υποσχέσεις προς ικανοποίηση κάθε λογικού και παράλογου αιτήματος είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της πολιτικής που εφαρμόζει και σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

 

Η διαφορά είναι ότι οι πολίτες έχουν δοκιμάσει το εγχείρημα αυτό και πλέον γνωρίζουν καλά με ποιους έχουν να κάνουν. Αυτούς που, για να αναρριχηθούν στην εξουσία, υποκριτικά επιχείρησαν να πείσουν ότι θα έσκιζαν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» τα μνημόνια, ότι θα «βάραγαν τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν» και ότι θα … απελευθέρωναν τη χώρα, λέγοντας με στόμφο: «Go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Schäuble».   

 

Τι κάνουν τώρα; Μια στείρα αντιπολίτευση, λέγοντας «όχι σε όλα», μην έχοντας σοβαρά επιχειρήματα να αντιπαραβάλλουν στην κυβερνητική πολιτική, ονειρευόμενοι φαντάσματα, εφευρίσκοντας εχθρούς και φυσικά τάζοντας όλα σε όλους.

 

Έφτασε ο κ. Τσίπρας στο σημείο να υποσχεθεί σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισέλθουν στα Πανεπιστήμια, ότι, σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, όποτε και αν συμβεί αυτό (που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά), θα έχουν τη δυνατότητα να ξανακαταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς!

 

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και ενώ, ως Πρωθυπουργός, δήλωνε ότι «ψάχνει να βρει λάθος, αλλά δεν βρίσκει» και έστηνε θεατρική παράσταση στο κέντρο της Πυροσβεστικής προσποιούμενος άγνοια της ύπαρξης νεκρών, τώρα είχε το θράσος να απαιτήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του.

 

Είναι δε ο ίδιος πολιτικός που, με πλήρη ανευθυνότητα και απόλυτα υποκριτικά, εμμέσως κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, αγνοώντας ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδος και κάνοντας λόγο για «προαιρετική υποχρεωτικότητα» στους εμβολιασμούς! Κάτι σαν τη δημιουργική ασάφεια του παλαιού συντρόφου του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει την Κυβέρνηση ότι δεν καταφέρνει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, όταν δίπλα του, ο στενός του συνεργάτης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός, κ. Πολάκης «σφυρίζει αδιάφορα» και υπογραμμίζει την περηφάνια του που δεν έχει εμβολιαστεί.

Δυστυχώς για τον τόπο, ο κ. Τσίπρας, όπως συνηθίζει, βάζει τα μικροπολιτικά οφέλη πάνω από το καλό του συνόλου. Όμως πλέον, ουδείς εκπλήσσεται και ουδείς πείθεται. Όλοι πια γνωρίζουν.