Σταθερή πορεία προς τα εμπρός με ισχυρή Νέα Δημοκρατία (Επικαιρότητα Νέστου)

Σταθερή πορεία προς τα εμπρός με ισχυρή Νέα Δημοκρατία (Επικαιρότητα Νέστου)

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ομολογήσουν ποιους φόρους θα επιβάλουν.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου διακυβεύονται πολλά.

Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποια κυβέρνηση και ποιον πρωθυπουργό θέλουν για την επόμενη τετραετία, με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας και πως τελικά θα εφαρμοστεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του νικητή.

Βεβαίως, στο θέμα των προγραμμάτων των κομμάτων, ακόμα και τώρα, λίγο πριν από τις δεύτερες κάλπες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν στα θολά μηνύματα, στη «δημιουργική ασάφεια» και στα αναπάντητα ερωτήματα, κυρίως όσον αφορά το κόστος των υποσχέσεών τους.

Ταυτόχρονα, μπροστά στον πανικό τους από τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών και τα μηνύματα της κοινωνίας ενόψει των επικείμενων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε μια σωρεία νέων fake news, επιδιώκοντας μάταια την αποδόμηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εσχάτως, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για δήθεν κρυφή φορολογική  ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και τελικά την κατηγορούν για όσα σχεδιάζουν οι ίδιοι. Παριστάνουν τους καταγγέλλοντες για όσα είναι καταγγελλόμενοι και απολογούμενοι στην κοινωνία. Είναι οι απόλυτοι εκφραστές της λαϊκής παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Και το κάνουν αμέσως μόλις τα ίδια τα στελέχη των κομμάτων τους αποκάλυψαν τα σχέδια τους. Δεν είναι δηλαδή καθόλου τυχαίο ότι τα ψέματα των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης έρχονται μετά τα όσα ομολόγησαν τα ίδια:

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κατρούγκαλος για αύξηση των ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ οι κ. Δουδωνής, Χρονοπούλου, Μάντζος και Παραστρατίδης, περί αυξήσεων στο φόρο μερισμάτων, έκτακτη φορολόγηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές.

Είναι οι ίδιοι που από την περασμένη προεκλογική περίοδο αρνούνταν να προχωρήσουν οι διαφανείς διαδικασίες για την κοστολόγηση των προγραμμάτων τους και τώρα τελευταία, συρόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, αναγκάζονται να αποδεχτούν -στα λόγια, προς ώρας- το αυτονόητο αίτημά μας. 

Από την άλλη, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συνεπώς, έχει την επίσημη σφραγίδα των αρμόδιων αρχών και είναι αναλυτικά κοστολογημένο για κάθε μέτρο. Συνολικά, το κόστος του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι 9,1 δισ. σε ορίζοντα τετραετία.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κόστος της αύξησης των συντάξεων κάθε έτος με βάση το Α.Ε.Π. και τον πληθωρισμό, καθώς και την εξαγγελθείσα από τη Δ.Ε.Θ., αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2024 και την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων που ισχύει από τον Μάιο. Επίσης, γίνεται ρητή αναφορά για τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μετά την προκήρυξη των εκλογών, όπως η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση κατά 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μονιμοποίηση της απαλλαγής των πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη και η μείωση ΕΝΦΙΑ 10% για σπίτια που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

Καλούμε τα άλλα κόμματα να μας πουν που θα βρουν τα χρήματα για τα προγράμματά τους, ποιους φόρους προτίθενται να επιβάλουν και εάν σκοπεύουν να θέσουν και πάλι την ελληνική οικονομία σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με νέο πλαίσιο εποπτείας και αναβολή επ’ αόριστον της επενδυτικής βαθμίδας.

Μέχρι να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να μιλά για την Ελλάδα του μέλλοντος, για υψηλότερους μισθούς,  για περισσότερες επενδύσεις, για χαμηλότερους φόρους, για καλύτερα νοσοκομεία, για περισσότερο ψηφιακό κράτος, για πιο ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα, για καλύτερο περιβάλλον, για ισχυρή άμυνα και μεγαλύτερη ασφάλεια από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

Οι πολίτες στις 25 Ιουνίου θα ψηφίσουν για το αύριο, όχι για το χθες. Για το μέλλον τους και ειδικά αυτό των νέων γενιών. Για τη σταθερή πορεία προς τα εμπρός, που μόνο η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί.