«Ένα χρόνο τώρα, παρά τα εμπόδια, ο Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα μπροστά»

«Η Κυβέρνηση καθημερινά εξετάζει όλα τα δεδομένα και προσαρμόζει αναλόγως την πολιτική της. Από την πρώτη στιγμή, πήρε εκείνα τα μέτρα που έπρεπε, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα την κατάλληλη ώρα. Αυτό έκανε και πάλι τώρα ο Πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας από το βήμα της Βουλής επιπλέον μέτρα στήριξης 3,5 δις ευρώ. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Ένα χρόνο τώρα, παρά τα εμπόδια που μας έτυχαν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα μπροστά». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Σιαδήμα.

 

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «ότι η πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι παγκόσμια και συνέπεια της πανδημίας. Ακούγοντας τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αισθάνομαι ότι το πρόβλημα αφορά μόνο την Ελλάδα και προκλήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Καλό θα ήταν όλοι, ιδίως στη σημερινή συγκυρία, να επιδείξουν αίσθημα υπευθυνότητας, με γνώμονα το καλό του τόπου».

 

Κανένας, σημείωσε, «δεν υποστηρίζει ότι όλα είναι εύκολα, ίσα ίσα έχει γίνει απόλυτα αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης και σε αυτήν έχει επικεντρώσει η Κυβέρνηση την πολιτική της. Στο πλαίσιο αυτό, καταφέραμε να αποτρέψουμε μια απότομη αύξηση της ανεργίας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόγραμμα “συν-εργασία”. Αυτό είναι δομημένο κατά τέτοιο τρόπο όπου δουλεύοντας κάποιος τις μισές ώρες, παίρνει σχεδόν το σύνολο του μισθού του. Θυμίζω ότι πρώτος το είχε εφαρμόσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος της Γερμανίας, Σρέντερ».

 

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι «και οι τράπεζες μέχρι τώρα δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εισπράττουμε δυσαρέσκεια από επιχειρήσεις και ανθρώπους της αγοράς, και δικαιολογημένα. Θα περίμενα μεγαλύτερη ευελιξία από τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα και οφείλουν να βάλουν πλάτη, στηρίζοντας σε μια δύσκολη στιγμή τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την ελληνική οικονομία».

 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις πορείες, σημείωσε: «Στόχος μας είναι να καταφέρουμε μια αρμονική σύζευξη του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και των κινητοποιήσεων και του δικαιώματος της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας και της άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των πολιτών. Δεν μπορεί οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς, δεν μπορεί ομάδες των 50 ή των 100 ατόμων να κλείνουν το κέντρο της πόλης, να αναγκάζονται οι καταστηματάρχες να κατεβάζουν ρολά, ειδικά στις σημερινές δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Βεβαίως έχουν όλοι το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν, πάντα όμως με σεβασμό στην αρχή της αναλογικότητας, έτσι ώστε οι διαμαρτυρίες εκείνων που το επιθυμούν, να γίνονται με οργανωμένο τρόπο για να μην καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών».