«Ανίκανη και όχι ανέτοιμη ήταν η Κυβέρνηση Τσίπρα»

Ανικανότητα και όχι έλλειψη ετοιμότητας, όπως ανέφερε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Βούτσης, καταλόγισε στην Κυβέρνηση Τσίπρα ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Κολοβάτσιο.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανίκανη και όχι ανέτοιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι δηλώσεις Βούτση επιβεβαιώνουν τα όσο έλεγε η Νέα Δημοκρατία ότι δηλαδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση που γνώρισε η πατρίδα μας από τη Μεταπολίτευση και μετά».

Αναφερόμενος στις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση θέλει να καταλήξει σε νομοσχέδιο το οποίο θα εγκριθεί παμψηφεί από την Βουλή, κι όχι μόνο από 200 βουλευτές, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η Κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις και συνθέσεις με μία απαρέγκλιτη προϋπόθεση: Να γίνεται δεκτή η βασική δημοκρατική και συνταγματική αρχή ότι η ψήφος όλων των Ελλήνων είναι ισότιμη έχει την ίδια πολιτική βαρύτητα και δεν μπορεί να γίνουν διακρίσεις».

Ο κ. Λαζαρίδης αναφερόμενος στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθώς «η Κουμουνδούρου λογαριάζει τους Έλληνες ψηφοφόρους που διαμένουν στο εξωτερικό ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δίνοντας διαφορετική βαρύτητα στην ψήφο που πέφτει σε κάλπη εντός της χώρας από μία ψήφο που πέφτει σε κάλπη εκτός συνόρων, βάζοντας παράλληλα και μια ταξική διάσταση».