«Δυναμική επανεκκίνηση και ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία»

Την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω, με πολύ προσοχή βέβαια ακόμα και αφού προηγηθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού», κάνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Οικονόμου.

 

Η πανδημία, τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, «θα έχει και νικητές και ηττημένους» και δηλώνει «πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών, όπως θα προκύψουν από τις ανακατατάξεις που θα υπάρξουν στην παγκόσμια οικονομία. Σύμμαχοί μας σε αυτό, η επανάκτηση κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο της χαμένης μας διεθνούς αξιοπιστίας, η βούληση της Ε.Ε. να ανοίξει τα ταμεία της για να στηρίξει όλες τις πληττόμενες χώρες, καθώς και το γεγονός ότι πλέον οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση καλλιεργεί το έδαφος, με πρωτοβουλίες όπως η μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και της γραφειοκρατίας. Θεωρώ βέβαιο ότι η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει την πανδημία, θα είναι ισχυρή».

 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η Κυβέρνηση, όλο αυτό το “δύσκολο” διάστημα, δεν περιμένει απλώς να λάβει τέλος η δυσάρεστη αυτή περιπέτεια, αλλά προετοιμάζει το υπόβαθρο προκειμένου να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή για την δυναμική επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση της οικονομίας, επανεκκίνηση της κοινωνίας, επανεκκίνηση της ζωής μας. Υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η μεταρρυθμιστική ατζέντα για το σκοπό αυτό “τρέχει” διαρκώς, ταυτόχρονα με την στήριξη των πληγέντων. Πλησιάζει η στιγμή τα όνειρα όλων μας να βγουν από την πολύμηνη … ναφθαλίνη, να ζωντανέψουν και να μας προκαλέσουν να τα υλοποιήσουμε».

 

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα, σχεδόν τρεις μήνες πριν, υπέβαλε το πρώτο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. «Ήταν, κατά κοινή ομολογία, από τα καλύτερα σχέδια τα οποία έχουν κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απόλυτα εναρμονισμένο με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί εξ αρχής. Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε, αφού έγινε κατόπιν σοβαρής δουλειάς, εμπεριστατωμένων μελετών και πολύμηνης προετοιμασίας, σε ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο. Και ας μην μας διαφεύγει ότι η Ελλάδα ανήκει στις πιο ευνοημένες χώρες της συμφωνίας, καθώς οι εισροές που θα λάβει θα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωζώνη ως ποσοστό του Α.Ε.Π., περίπου 32,1 δις ευρώ».

 

Το ποσό αυτό, αναφέρει, «θα επενδυθεί στοχευμένα, προς όφελος όλων των Ελλήνων για να στηριχθεί ο κόσμος της εργασίας, να στηριχθούν τολμηρές πολιτικές πράσινης μετάβασης, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός και οι δεξιότητες. Θα γίνουν όσα πρέπει, σε όποιους πρέπει, όταν και όπως πρέπει. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη να υλοποιήσουν την πολυπόθητη φυγή προς τα εμπρός και δεν θα την αφήσουμε αναξιοποίητη».