«Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή»

 «Εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και κατόπιν “συμπεφωνημένης διαφωνίας” Τσίπρα – Καμμένου». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στο «ΑΠΕ - ΜΠΕ» και το δημοσιογράφο κ. Νίκο Αρμένη, ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Και προσθέτει: «Είναι προφανές πως θα ήθελαν να παραμείνουν στις καρέκλες τους όσο περισσότερο μπορούν. Ξέρουν, όμως, ότι με την παροχολογία που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας και τις δηλώσεις για ανατροπή της Κυβέρνησης, που εκτόξευε ο κ. Καμμένος, έχουν δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας, που δεν το αντέχει ούτε η χώρα, ούτε η Κυβέρνηση. Κι αν δεν τους ενδιαφέρει το πρώτο, τους τρομάζει το δεύτερο. Προσπαθούν, λοιπόν, είτε να πείσουν για κάτι που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, είτε να εξαπατήσουν άλλη μια φορά. Κανένας, επομένως, δεν δικαιούται να τους πιστεύει». 

 Σε ό,τι αφορά  το κλίμα σκανδαλολογίας που καλλιεργεί η Κυβέρνηση, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Ξέρουμε πως μεθοδεύουν την πιο άγρια προεκλογική περίοδο της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Θέλουν να φανατίσουν, να πολώσουν και να διχάσουν για να επανασυσπειρώσουν τους προδομένους ψηφοφόρους τους. Δεν θα τα καταφέρουν, όμως, γιατί ο κόσμος τους είδε, τους έμαθε και τους ξέρει πια πολύ καλά. Ένα, άλλωστε, είναι περισσότερο από βέβαιο. Όποιος ρίχνει λάσπη, λασπώνει τα χέρια του». 

 Για τη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του κ. Τσίπρα, o Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημειώνει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας, προσθέτει πως «εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τόσο στους απαραίτητους διαχειριστικούς μηχανισμούς όσο και στη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών και άλλων δικαιωμάτων των κληρικών».

 Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθαρίζει ότι «όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε την κύρωσή της όποτε κι αν έρθει στη Βουλή. Είτε τώρα που είμαστε στην αντιπολίτευση, είτε αύριο που θα είμαστε Κυβέρνηση» και συμπληρώνει: «Διαπιστώνουμε, στο μεταξύ, πως ο κ. Ζάεφ παραβιάζει ακόμη και τα συμφωνηθέντα, αφού αρνείται να αναθεωρήσει το άρθρο 36 που μιλά για “μακεδονικό λαό”. Αφού απέσπασε από τον κ. Τσίπρα αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, επιμένει, ουσιαστικά, να συντηρεί τον αλυτρωτισμό. Και όμως σιωπά, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο “μακεδονοκλάστης” κ. Καμμένος».