«Επιστρέφουμε στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αυτά που τους στέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τη νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% κλήθηκε να σχολιάσει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους κ. Δ. Οικονόμου και κυρία Μ. Αναστασοπούλου.

 

«Πρόκειται για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ανακοίνωσε μία ακόμα γενναία μόνιμη μείωση του συγκεκριμένου φόρου. Μέσα σε δυόμισι χρόνια ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε συνολικά κατά 34%, κάτι που αναδεικνύει και πάλι τη συνέπεια των λόγων και των έργων μας», τόνισε.

 

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ περί ευνοϊκής μεταχείρισης των λίγων, ο κ. Λαζαρίδης είπε: «Τα 5.000.000 πολίτες, δηλαδή οι 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πληρώνουν πλέον μικρότερο ΕΝΦΙΑ, κατά την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλούσιοι; Ας είμαστε σοβαροί. Δυστυχώς για τον τόπο, επιμένει να λέει ‘’όχι σε όλα’’, αλλά οι πολίτες καταλαβαίνουν».

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι η μοναδική εδώ και πάρα πολλά χρόνια που, ακόμα και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, έχει προχωρήσει μόνο σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Ειδικά όσον αφορά το οικονομικό της πρόγραμμα, μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει το 80% προεκλογικών της δεσμεύσεων. Το υπόλοιπο θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Σταθερή δέσμευσή μας από την πρώτη στιγμή ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επιστρέφοντάς τους αυτά που τους είχε στερήσει ο κ. Τσίπρας. Και αυτή είναι η πολύ μεγάλη ήττα του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».