«Ηθική και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασυμβίβαστες»

«Οι τελευταίες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι συγκλονιστικές. Παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε καθεστωτικές αντιλήψεις, σε εικόνες παρακράτους και σπείρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου είχαν πει ότι “αν βάλουμε κάποιους φυλακή, θα κερδίσουμε τις εκλογές”, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Τελικά, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι ηθική και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασυμβίβαστες». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, στο ηχητικό που κατατέθηκε στην Επιτροπή, «ο κ. Νίκος Παππάς παραδέχεται ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Λέει ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και “μάλιστα πολλά λεφτά”. Χαρακτηρίζει δε το Μέγαρο Μαξίμου “μαγαζί”, ενώ ζητά από τον κ. Μιωνή να μεσολαβήσει στον κ. Παπασταύρου για να μιλήσει εναντίον της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη. Ο κ. Παππάς δεν έχει απαντήσεις και ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει απόλυτα. Τελικά, πίσω από το πρόσωπο του κ. Παππά ξεπροβάλλει το  πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού».

Ο κ. Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι ο πρώην Υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, «έχει πέσει σε σημαντικές αντιφάσεις σε σχέση με αυτά που ακούσαμε στο  ηχητικό και με αυτά που είπε στην Προανακριτική Επιτροπή», ενώ, αναφερόμενος στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία η Αξιωματική Αντιπολίτευση συσχετίζει τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σημείωσε: «Προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στη δημοσιότητα το έμβασμα των χρημάτων που επικαλείται, αλλιώς πρόκειται για μία ακόμη συκοφαντία. Πρόκειται για μια υπόθεση την οποία επαναφέρουν στριμωγμένοι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς. Υπενθυμίζω ότι, μετά από 4,5 χρόνια και αφού την ήλεγξαν τέσσερις εισαγγελείς, η υπόθεση μπήκε από την κυρία Τουλουπάκη στο αρχείο και μάλιστα όχι τώρα, αλλά επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ».