«Η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου προχωρά άμεσα»

Στην επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών που έλαβε κατά το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης που είχε ο κ. Λαζαρίδης από τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη, έγινε γνωστό ότι ο φάκελος που περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο έργο, επαναπροωθείται στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη συνέχεια, αναμένεται η τυπική έγκριση χρηματοδότησής του και, μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης, θα ενημερωθεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας, η οποία θα υλοποιήσει το έργο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, η ανακατασκευή της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου προχωρά άμεσα.

Με την υλοποίηση του έργου, επιπλέον των κινδύνων που θα αποφευχθούν από την αποκατάσταση της φθοράς, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει και εξοικονόμηση νερού περίπου 20% με αποτέλεσμα την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος και ωφελημένους 8.000 παραγωγούς - μέλη του ΤΟΕΒ και λοιπούς κατοίκους της περιοχής.

Ευχαριστώ τον υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για την θετική ανταπόκριση που έδειξε στο συγκεκριμένο θέμα το οποίο του είχα θέσει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του.

Επίσης ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη και το Δήμαρχο Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδη, καθώς και οι δυο στάθηκαν αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση για στήριξη του πρωτογενούς τομέα».