«Η Ελλάδα χρειάζεται επανεκκίνηση, όχι εκλογές»

«Όσοι, αυτές τις στιγμές της μεγάλης κρίσης, εισηγούνται ή θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό εκλογές, κάνουν ή θα κάνουν τραγικό λάθος. Έχουν πλήρη άγνοια των υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων που βρίσκεται η χώρα». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Εστία», σχολιάζοντας το νέο κύκλο σεναρίων που κυκλοφορούν για πρόωρες κάλπες.

 

Σχετικά με κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους που προτείνουν την προκήρυξη εκλογών ακόμη και τον Ιούνιο, ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει ότι «αυτές θα έπρεπε να διενεργηθούν από υπηρεσιακή Κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό. Τόση άγνοια…».

 

Αντίστοιχα, αναφερόμενος σε αυτούς που θέλουν προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία σε 5 – 6 μήνες, όπως σημειώνει «κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι η υγειονομική κατάσταση – και η οικονομική φυσικά - στη χώρα, είναι καθαρός παραλογισμός. Δεν σκέφτονται μάλλον ότι την ώρα που η χώρα θα χρειαστεί να σταθεί στα πόδια της, δεν μπορεί να χαθούν 3 μήνες για τη διενέργεια εκλογών, πράγμα που θα στερήσει πολύτιμο οξυγόνο από την οικονομία. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι μεταξύ της απλής αναλογικής και του νέου εκλογικού νόμου μπορεί να χρειαστεί να μπούμε και πάλι σε καραντίνα».

 

Κάποιοι άλλοι δε, αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, «όψιμοι υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη, κάνουν λόγο για την ανάγκη εμπέδωσης της κυριαρχίας του πρωθυπουργού μέσα από τις πρόωρες εκλογές. Μα, αν η κυριαρχία Μητσοτάκη είναι τόσο ακλόνητη, αν η κυριαρχία Μητσοτάκη έχει ρίζες – και κατά την άποψή μου έχει βαθιές – γιατί χρειάζεται να τη δοκιμάσει και μάλιστα σε διπλές εκλογές; Ο πρωθυπουργός διαθέτει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 βουλευτών. Τι τον εμποδίζει να ολοκληρώσει και το εγχείρημα της επανεκκίνησης της οικονομίας μέσω ενός νέου new deal;».

 

Και προσθέτει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας: «Ας σκεφτούν λοιπόν, όσοι ελαφρά την καρδία εισηγούνται πρόωρες εκλογές το εξής: ακόμη και αυτοδυναμία να πάρει ο Μητσοτάκης με την απλή αναλογική, κατακτώντας ένα ποσοστό 45% συν, θα εκλέξει 151 βουλευτές. Επτά λιγότερους απ’ όσους έχει σήμερα. Είναι δηλαδή ευκολότερο να κυβερνήσει τη χώρα με 151 βουλευτές για 4 χρόνια, απ’ ότι με 158 βουλευτές για κάτι λιγότερο από τρία; Γιατί περί τούτου πρόκειται! Ας το σκεφτούν, λοιπόν, καλά πριν εισηγούνται τέτοιες ανοησίες στον πρωθυπουργό».

 

Όσοι θέλουν πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης, «δεν πιστεύουν και πολύ στην αντοχή του μητσοτακικού brand. Ας καταλάβουν, όμως, ότι η αντοχή αυτή είναι μεγάλη, είναι ισχυρή. Και το απέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειριζόμενος με απόλυτη επιτυχία ταυτόχρονα δυο εθνικές κρίσεις. Και γι’ αυτό στα μάτια της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης».