«Η Κυβέρνηση Τσίπρα μοιάζει με την Λερναία Ύδρα. Ένα σκάνδαλο, διαδέχονται δύο άλλα»

«Οι απίστευτες αποκαλύψεις από την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα πραγματικά δεν έχουν τελειωμό. Αποδεικνύεται μια Κυβέρνηση παρακράτους, με παραδικαστικά κυκλώματα, με συγκάλυψη εγκλημάτων, με εκβιασμούς. Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά και παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλα πολιτεύματα. Όλη η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνοψίζεται σε εκείνο το βράδυ στο Μάτι και στη διαχείριση μετά. Βασικό τους δόγμα ήταν θάψτα όλα, μη σας σκίσουμε”». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega Channel» και τους δημοσιογράφους κ. Ν. Φιλιππίδη και κυρία Μπ. Αντωνοπούλου.

 

«Η χυδαία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι ακόμα χειρότερη από την ίδια την τραγωδία και αδυνατώ να διανοηθώ σε τι περιπέτειες θα μπορούσε να είχε μπει η πατρίδα μας αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταλάβει και τους αρμούς μαζί με την εξουσία, όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας. Τελικά η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου μοιάζει με την Λερναία Ύδρα. Πάνω που ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται και πιστεύει κάποιος ότι δεν μπορεί να έχει παρακάτω, ξεσκεπάζονται δύο άλλα».

 

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο κ. Ματθαιόπουλος, που ήταν ο επιχειρησιακός υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, επιβραβεύτηκε από την τότε Κυβέρνηση, αναβαθμιζόμενος σε αρχηγό του Σώματος και εκτίμησε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, προκειμένου να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί». 

 

Ο κ. Λαζαρίδης, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις, υπογράμμισε ότι «αποδεικνύονται και άλλα ζητήματα, όπως - για παράδειγμα - ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να ελέγξει απολύτως τίποτα». Αναφέρθηκε δε επ’ αυτού στα «προσωπικά παιχνίδια» που προκύπτουν από τις ηχογραφημένες συνομιλίες για τον προηγούμενο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον επιχειρησιακό υπαρχηγό στις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη.