«Η νομιμότητα επιστρέφει είτε το θέλουν οι μπαχαλάκηδες, είτε όχι»

«Έργο μας είναι να λειτουργούμε πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου και να υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τις οποίες μας ψήφισαν οι πολίτες. Και αυτό η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το εφαρμόζει σε απόλυτο βαθμό». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontra» και τη δημοσιογράφο κ. Σοφία Λιάκου.

 

Η πολιτική της Κυβέρνησης, όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης, «επικεντρώνεται στη μείωση της φορολογίας, κάτι που ήδη ξεκίνησε με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη στήριξη της μεσαίας τάξης. Τέτοια αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά δεν είχε. Και αυτό πιστώνεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», σημειώνει.

 

Σχετικά με την εκκένωση από την αστυνομία κτιρίων που είναι υπό κατάληψη, σχολιάζει: «Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η κατάληψη - μάλιστα με παράνομο τρόπο - κτιρίων θα πρέπει να διατηρηθεί. Ίσα ίσα, όπως αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η κοινή γνώμη επικροτεί τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Η νομιμότητα επιστρέφει και μαζί της η κανονικότητα στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είτε το θέλουν οι μπαχαλάκηδες, είτε όχι. Είτε το θέλουν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι».

 

Ερωτηθείς για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Από τον Ιούνιο του 2016 η Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε καταθέσει ένα πλήρες εθνικό σχέδιο για την διαχείριση του ζητήματος και γνώριζε καλά όλες τις πτυχές του. Ωστόσο, οι άστοχες δηλώσεις και αποφάσεις από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκλεινε το μάτι σε διακινητές και μετανάστες, γιγάντωσαν το πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν κατά πολύ. Ουσιαστικά, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρέλαβε μια «καυτή πατάτα, την οποία καλείται να διαχειριστεί. Όμως, θα ήταν λάθος να μείνουμε εκεί. Κοιτάζουμε το πρόβλημα κατάματα και προχωρούμε στη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπισή του».