«Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων απάντηση στην κρίση»

Βέβαιος ότι στο τέλος της περιπέτειας, με την κατάλληλη διαχείριση, θα έχουν τεθεί οι συνθήκες για την ολική μεταμόρφωση της χώρας προς το καλύτερο, δηλώνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «nextdeal.gr».

 

«Στις προκλήσεις που θα ανακύψουν μετά την πανδημία, η χώρα μας οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, καταφέρνοντας επί της ουσίας να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία», σημειώνει και προσδιορίζει ως βασικό «κλειδί» για την υλοποίηση αυτού του στόχου την επιτάχυνση και προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

 

Αυτό, όπως υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης «αποτελεί την απάντηση στην κρίση και η Κυβέρνηση, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, “τρέχει” ακόμα πιο γρήγορα τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες αλλαγές». Αναφέρει ενδεικτικά την ψηφιοποίηση του κράτους, την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση των μαθητών, καθώς και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση πολλών από τα ζητήματα που σχετίζονται με την κρίση, όπως η ανισότητα του εισοδήματος, η έλλειψη εργασιακής αξιοπρέπειας, η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και η έλλειψη των κατάλληλων συνθηκών για να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας.

 

Σε αυτή την προσπάθεια για «φυγή προς τα εμπρός», ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι «δεν θα πρέπει να παραβλεφθούν εξάλλου τα διαθέσιμα κεφάλαια τόσο από τον ιδιωτικό τομέα όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ταμείου Ανάκαμψης που οριστικοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να ξεκλειδώσουν οριστικά για την Ελλάδα 72 δις ευρώ. Η χώρα μας  έχει ήδη καταθέσει το σχέδιο της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, με τις πρώτες εκταμιεύσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2021.  Πρόκειται για μια τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη. Και δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Μια νέα, καλύτερη μέρα ξημερώνει για τη χώρα».