«Λαϊκά στρώματα και μεσαία τάξη, οι μεγάλοι κερδισμένοι της κυβερνητικής πολιτικής»

Τα οφέλη που θα έχει η κοινωνία και ειδικά τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ανέδειξε ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά. 

 

«Παρά τις προεκλογικές προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι έχει το πλεονέκτημα σε αυτές τις κατηγορίες των πολιτών και ότι θα ερχόταν η “κακιά” Νέα Δημοκρατία που θα αυξήσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

 

Όπως εξήγησε, «το πλεονέκτημα αυτό ανήκει στην σημερινή Κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που φαίνεται από τα θετικά μέτρα που θα πάρουμε για την ανάταξη των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Μεταξύ άλλων, μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και αυξάνονται οι μισθοί, ενώ, με το νέο ασφαλιστικό, μεσοσταθμικά οι συνταξιούχοι θα δουν στην τσέπη τους επιπλέον 100 έως 200 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους».

 

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που δίνει η Κυβέρνηση και την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει αποκοπεί από την κοινωνία και τους πολίτες. Το κοινωνικό μέρισμα που η προηγούμενη Κυβέρνηση έδινε στο τέλος του χρόνου, έγινε ξαφνικά τον περασμένο Μάιο προεκλογικό μέρισμα, πιστεύοντας ότι θα κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες. Αυτό όμως δεν συνέβη και αυτό φάνηκε από τις τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές ήττες της. Την ίδια στιγμή, ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε δημοσιονομικό κενός για το 2019, καταφέραμε και όχι μόνο το καλύψαμε, αλλά μειώσαμε και τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 22%. Και τώρα δίνουμε και κοινωνικό μέρισμα σε κατηγορίες πολιτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

 

Και πρόσθεσε: «Το άθροισμα των ποσών του προεκλογικού μερίσματος τον Μάιο, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ και του μερίσματος που δίνουμε τώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. Μάθετε, λοιπόν, μαθηματικά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ».