«Προχωράει η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου»

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου στο κτίριο που παλιά στεγάζονταν η εφορία του νησιού». Αυτό ανέφερε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας και το δημοσιογράφο κ. Σάκη Ασβεστά.

«Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω από την ενημέρωση που είχα από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα ήδη η Κ.Ε.Δ. απέστειλε στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας ερώτημα ποιος θα υπογράψει τη σύμβαση για τη μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Όπως επίσης με έχει ενημερώσει ο κ. Τσιάρας το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων που θα απαιτηθούν για αυτήν τη μετεγκατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

Ακόμη ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στην
«Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην υποστήριξη των τριών κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και στο συγκεκριμένο σχέδιο από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, επιλύοντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου και φυσικά των πολιτών της Θάσου».

Διεθνοποίηση γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ακόμη ότι «πρέπει να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Άλλωστε, έχει δεσμευθεί γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο, όπως καθυστερήσαμε για πάρα πολλά χρόνια την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τη Βουλή κάτι που έγινε το 1994».

Υπενθυμίζεται ότι την συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε ο κ. Λαζαρίδης πριν λίγες μέρες και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) στα Λιμενάρια


Ο κ. Λαζαρίδης ρωτήθηκε και για τη δημιουργία του Κ.Ε.Π. στα Λιμενάρια, τη λειτουργία του οποίου είχε ανακοινώσει ο ίδιος στα τέλη Αυγούστου.

«Επικοινώνησα χθες με το Δήμαρχο της Θάσου κ. Λ. Κυριακίδη. Τον ενημέρωσα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει πλέον ο Δήμος, έτσι ώστε σύντομα να υλοποιηθεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της νότιας Θάσου. Μπήκαμε στην τελική ευθεία και η δέσμευσή μου γίνεται πράξη».

Ο κ. Λαζαρίδης, τέλος, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά για το ενδιαφέρον του και τη θετική του ανταπόκριση στο αίτημα δημιουργίας Κ.Ε.Π. στα Λιμενάρια.