«Στα 4,4 δις ευρώ το όφελος από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων»

«Έναν μόλις μήνα μετά τις εκλογές, στην αρχή κιόλας της θητείας της νέας Κυβέρνησης, έρχονται παρεμβάσεις που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα εισοδήματα των πολιτών».  Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

 

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, υλοποιείται το 50% των μέτρων που εξήγγειλε προεκλογικά ο Πρωθυπουργός και θα ισχύσουν είτε άμεσα είτε από τις αρχές του 2024.

 

Εστίασε δε σε κάποιες εμβληματικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου:

 

 

 

 

Συνολικά, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, το όφελος των νοικοκυριών έως το 2027 από τις αυξήσεις μισθών και τις μειώσεις φόρων φτάνει στα 4,4 δις ευρώ.

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» τη θεσμοθέτηση της κοστολόγησης των προγραμμάτων των πολιτικών κομμάτων από το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ενώ έμφαση έδωσε στην τροπολογία για την επιστροφή των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στον έλεγχο του κράτους. «Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς εκχωρούσατε στους δανειστές μας και εμείς περιφρουρούμε το δημόσιο χαρακτήρα των δύο εταιριών, ενισχύοντας παράλληλα την εποπτεία και τις ασφαλιστικές δικλείδες ως προς την ποιότητα και την αποφυγή σπατάλης του δημοσίου αυτού αγαθού!», τόνισε.

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε πως «στο παρόν σχέδιο νόμου αποτυπώνεται μια Ελλάδα που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και διανέμει τα κέρδη σε όλους, δίκαια και ισορροπημένα. Που δεν θέλει να μείνει κανένας πίσω και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους πιο αδύναμους και ευάλωτους. Που επιδιώκει να αφήσει πίσω της τον πρωτοφανή οικονομικό εφιάλτη των τελευταίων δέκα και πλέον χρόνων. Που θέλει να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τα λάθη δεκαετιών. Που θέλει οι πολίτες της να είναι αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας».

Για τους ανθρώπους αυτούς, όπως είπε, «αγωνιζόμαστε, δικαιώνοντας τις προσδοκίες τους και ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν με την ψήφο τους. Ενωμένοι, με βούληση και αποφασιστικότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Όπως δεσμευτήκαμε και όπως, άλλωστε, είναι χρέος μας να πράξουμε. Ώστε και στις εθνικές εκλογές του 2027 να μπορούμε να πούμε και πάλι περήφανοι: ‘’Το είπαμε, το κάναμε’’».

 

H ομιλία εδώ