«Στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μπάχαλο και το χάος, ενώ στης Κυβέρνησης είναι η τάξη και η νοικοκυροσύνη»

Τη δομική διαφορά της σημερινής Κυβέρνησης από την προηγούμενη, εξήγησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις». 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στο δικό σας DNA είναι το μπάχαλο και το χάος, ενώ στο δικό μας είναι η τάξη και η νοικοκυροσύνη», με πιο πρόσφατο «κρούσμα» όσα υποστηρίζει και κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τρεις τελευταίες ημέρες μετά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Έφτασε στο σημείο, χθες, ο κ. Τζανακόπουλος να μας πει ότι “δεν βρήκαν και καλάζνικοφ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο”»! Και ο κ. Λαζαρίδης αναρωτήθηκε: «Αν αυτό δεν είναι στήριξη στην τρομοκρατία, τι είναι κύριε Τζανακόπουλε;». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια σειρά από γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται «με το μπάχαλο και το χάος από το 2008». Όπως, για παράδειγμα, το ότι ποτέ δεν αποδοκίμασε όσα έγιναν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, με τον κ. Τσίπρα μάλιστα να δικαιολογεί όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.


Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε και για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατική οργάνωση  «17 Νοέμβρη», υπενθυμίζοντας ενδεικτικά τη δήλωση του Γεράσιμου Μπαλαούρα τον Ιανουάριο του 2016 πως η οργάνωση «είχε ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου», καθώς και την κατάθεση στελεχών της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως ο Νίκος Μανιός και ο Παναγιώτης Λάμπρου, ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη κατηγορούμενων για συμμετοχή στην «17 Νοέμβρη». 

Επίσης, επικαλέστηκε τις συνομιλίες που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης για τις υπόγειες σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, ενώ κατήγγειλε την πολιτική κάλυψη που παρείχε στη βία στα πρώτα χρόνια του «αντιμνημονίου». Κορυφαίο «δείγμα», η δήλωση του κ. Τσίπρα στις 26 Οκτωβρίου 2011, δύο μέρες πριν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν ξεκίνησε ποτέ, ότι «η αντίδραση έχει φτάσει και στις παρελάσεις… Δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε σε κοινωνική εκδήλωση αν συνεχίσουν έτσι».

Ο κ. Λαζαρίδης αφιέρωσε μέρος της τοποθέτησής του στον «Ρουβίκωνα» και στις θετικές προς τα μέλη αυτού δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως των Δ. Τζανακόπουλου, Π. Κουρουμπλή και Ν. Φίλη, αλλά και στο ερωτηματολόγιο της νεολαίας του κόμματος στο οποίο «βαφτίζονταν» αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις οι οργανωμένες κλοπές από σούπερ μάρκετ και η συμμετοχή σε βίαια επεισόδια. 

Κορωνίδα βέβαια όλων, όπως υπενθύμισε, είναι «οι βόλτες που έκοβε στις αρχές του χρόνου ο αρχιτρομοκράτης Κουφοντίνας στους δρόμους της  Αθήνας. Στους ίδιους δρόμους που είχε στήσει καρτέρι θανάτου στα θύματά του». 

Στο ερώτημα αν το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή αφορά την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Αυστηροποίηση ως προς τι ακριβώς; Ας προς την ασυδοσία της ιδεολογικής ασυλίας; Ως προς την ανοχή σε εκτεταμένα περιστατικά βίας και ανομίας; Ως προς την στήριξη σε κάθε λογής μπαχαλάκηδες και ταραξίες; Ως προς την ευτέλιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας; Αν είναι για αυτά, δεν πρέπει να μιλάμε για αυστηροποίηση. Πρέπει να μιλάμε για επαναφορά της λογικής και του μέτρου και αποκατάστασης του κοινού περί δικαίου αισθήματος».

Και πρόσθεσε: «Εμείς δημιουργούμε με το σημερινό νομοσχέδιο συνθήκες πραγματικής νομιμότητας. Με αυτόν τον τρόπο σταματάμε το φλερτ της προηγούμενης Κυβέρνησης με την ανομία και την ανωμαλία. Και επιτέλους οι Έλληνες πολίτες από εδώ και πέρα, με αυτά που σήμερα θα ψηφίσουμε, θα μπορούν να κυκλοφορούν, να εργάζονται και να δημιουργούν με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σύγκριση με τα τέσσερα τελευταία χρόνια».