«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αλλάζει θετικά τους όρους ανάπτυξης της Ελλάδας»

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αλλάζει τους όρους της ανάπτυξης στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο αλλάζει την πατρίδα μας προς το καλύτερο». Αυτό υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Capital.gr», αναφερόμενος στο εν δυνάμει μεγαλύτερο πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης, «κινήθηκε τάχιστα και μεθοδικά. Κατάρτισε άμεσα και κατέθεσε έγκαιρα το προσχέδιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, για το οποίο πήραμε ήδη τα εύσημα από τους εταίρους μας. Και καθώς είμαστε μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που ολοκληρώνει επιτυχώς αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι η χρηματοδότηση θα ξεκινήσει εντός του φετινού καλοκαιριού».

 

Όπως τονίζει, «μέσα από τις 2.000 σελίδες του Σχεδίου μπορούμε πλέον να περιγράψουμε με ευκρίνεια το άλμα προς τα εμπρός. Να ορίζουμε το αναπτυξιακό μας όραμα και να το δομήσουμε πάνω στις βάσεις που συνάδουν με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις επιταγές της εποχής».

 

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο «καλύπτει όλη την Ελλάδα, αφορά σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, μέσα από τη δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας αλλά και την αύξηση του Α.Ε.Π. κατά 7 μονάδες την επόμενη 6ετία. Και αυτό είναι αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη η χώρα όχι μόνο για να επουλώσει τις συνέπειες της πανδημίας αλλά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τους όρους για την αποτύπωση του δυναμισμού της οικονομίας μας».

 

Μέχρι τώρα, εξηγεί, «απέναντι στην αποδιοργανωτική λαίλαπα της πανδημίας δώσαμε, δίνουμε και συνεχίζουμε να δίνουμε πειστικές απαντήσεις. Στο υγειονομικό κομμάτι της αντιμετώπισης της πανδημίας απαντήσαμε πειστικά με την ενίσχυση και τη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στο οικονομικό στηρίξαμε, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε όλες και όλους που έχουν ανάγκη. Και τώρα, είμαστε σε θέση να οραματιζόμαστε, καθώς με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είμαστε έτοιμοι να πυροδοτήσουμε την επανεκκίνηση. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μας δείχνει τον τρόπο για να περιγράψουμε μια δυναμικότερη ανάπτυξη και να ορίσουμε το μέλλον μας καλύτερα. Και είναι σημαντικό για ένα κυρίως λόγο: γιατί είναι πάνω απ’ όλα εθνικό. Και είναι εθνικό γιατί απλά αφετηρία και τερματισμός των επιδιώξεών του είναι η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας».