«Το Παγγαίο μπορεί να γίνει πρότυπο ανάπτυξης»

«Η περιοχή του Παγγαίου και η Καβάλα συνολικά διαθέτουν μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να κάνουν  την περιοχή ένα πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα». Αυτό τόνισε ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, στην Ελευθερούπολη.

Επιπλέον, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι «ο Νομός Καβάλας  μπορεί να γίνει ένας ισχυρός αναπτυξιακός πυλώνας για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όμως για να συμβεί αυτό απαιτείται να ενώσουμε δυνάμεις και εμπειρίες μέσα από   ένα σοβαρό και ρεαλιστικό  σχεδιασμό. Το αναπτυξιακό σχέδιο “Καβάλα 2020-2050” που εκπονήθηκε από αξιόλογους επιστήμονες - και το οποίο έχω παρουσιάσει από το ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής περιόδου - δείχνει το δρόμο για το πως η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε όλες τις περιοχές της Καβάλας και φυσικά στο Παγγαίο». 

Αναφερόμενος  στους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου  «Καβάλα 2020 – 2050», για την περιοχή του Παγγαίου ο κ. Λαζαρίδης περιέγραψε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων: 

Στον πρωτογενή τομέα:

-Επέκταση της από αέρος αντιχαλαζικής προστασίας και στην Π.Ε. Καβάλας
  
-Ολοκλήρωση εγγειοβελτιωτικών έργων στο αρδευτικό δίκτυο του φράγματος Μαρμαρά και αξιοποίηση των νερών του ποταμού Στρυμόνα στον πρώην Δήμου Ορφανού

-Προώθηση έγκαιρων παρεμβάσεων στα Τενάγη Φιλίππων με τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των περιφερειακών καναλιών, για την αποτροπή του φαινομένου των πλημμυρών

Στον τουρισμό:

-Ανάδειξη της περιοχής σε κατεξοχήν τουριστική 

-Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
 
-Αξιοποίηση της έκτασης των 150 στρεμμάτων της Ν. Ηρακλείτσα

-Ολοκλήρωση της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών. Στόχος  η περιοχή της Καβάλας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του ιαματικού τουρισμού.

Στις μεταφορές: 

-Κατασκευή ανισόπεδου ημικόμβου στην περιοχή Οφρυνίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για να γίνει ταχύτερη η σύνδεση της Καβάλας με την παραλία της Τούζλας μέσω της Εγνατίας Οδού. 

Στις στρατηγικές επενδύσεις:

- Έμφαση στην γρήγορη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου που αποτελεί ενεργειακό θησαυρό και μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
  
Σε ό,τι αφορά τις προσεχείς εκλογές ο κ. Λαζαρίδης αφού τόνισε ότι «είναι απαραίτητή η μέγιστη δυνατή συμμετοχή», σημείωσε ότι « πρέπει να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο ακυβερνησίας που μπορεί να επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους εθνικής περιπέτειας».