«Έδωσα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες και τα εκλογικά μου έξοδα πιστός στις αρχές της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας»

Θέλω να αναφερθώ στο νέο ήθος που προτάσσει αυτή η κυβέρνηση. Πιστή στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, κινείται μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες του παρελθόντος ενώνοντας όλους τους Έλληνες.
 
Αλλά και το νέο ήθος και ύφος που φέρνω στην πολιτική ζωή της Καβάλας.
 
Σε προσωπικό επίπεδο, κατέθεσα το πόθεν έσχες μου περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιουλίου.
 
Ο λόγος που προχώρησα τότε σε αυτήν την κίνηση ήταν διότι πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία, να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με τι εισέρχεται στην πολιτική.
 
Για μένα, θέλω να σας πω, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά, όταν μιλάμε για πολιτικούς.
 
Είχα δηλώσει τον Ιούνιο και θέλω να επαναλάβω ότι μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ υπέρ των πολιτών.
 
Επιλέγω να δημοσιοποιήσω το Πόθεν Έσχες μου, και τώρα όπως και τότε, ώστε όλες και όλοι να γνωρίζετε πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε.
 
Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική. Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω. Αλλά και να παρακολουθούν χρόνο με το χρόνο την πορεία των οικονομικών μου.
 
Θέλω να υπογραμμίσω ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί.
 
Έτσι, σκοπεύω να παραμείνω πιστός στη δέσμευσή μου και κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου.
 
Κάτι που κάνω και τώρα. Παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση των εκλογικών μου εξόδων. Όπως είχα, επίσης, δεσμευτεί.   
 
Για να μπορεί κάθε πολίτης όταν με συναντά στο δρόμο να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Ποιος είναι απέναντι του.
 
Δεν πρέπει, εμείς οι πολιτικοί, να ξεχνάμε ότι έχουμε κατ’ επανάληψη απογοητεύσει τους πολίτες.
 
Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να αισθάνονται καχυποψία. Τους έχουμε δυσαρεστήσει με συνέπεια αρκετοί να έχουν, όπως είναι λογικό, χάσει την πίστη τους σε εμάς.
 
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα δεν νοείται να μένουμε αδρανείς. Αντίθετα, είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολιτικούς και τους πολίτες.
 
Διότι μόνο όταν αποκατασταθεί αυτή η σχέση η πατρίδα μας μπορεί να πάει μπροστά.
 
Το πόθεν έσχες μου και το εκλογικά μου έξοδα έχουν αναρτηθεί στο site μου: www.mlazaridis.gr