«Υπάρχουμε για τον πολίτη - Πορευόμαστε μπροστά με τον πολίτη»

 

«Ενώνουμε δυνάμεις! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποδείξουμε ότι τα πολιτικά μας επιχειρήματα παραμένουν σε ευθεία γραμμή με τα αιτήματα της κοινωνίας. Ότι τα πολιτικά μας αυτιά βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα χείλη της κοινωνίας». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος και προσδιορίζοντας την ουσία της πολιτικής και τη δύναμη προοπτικής της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

 

«Υπάρχουμε για τον πολίτη. Πορευόμαστε μπροστά με τον πολίτη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε, ακούμε, καταγράφουμε και υλοποιούμε. Και αυτό προϋποθέτει όχι μόνο την καθημερινή επαφή με τον απλό πολίτη, αλλά και την ευθεία, την άμεση συνεννόηση μεταξύ μας. Πολίτες, βουλευτές, υπουργοί, όλοι μας διαμορφώνουμε μια άρρηκτη αλυσίδα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων». 

 

 

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει συμβάλει ήδη καθοριστικά στην αλλαγή πορείας της χώρας και τόνισε με έμφαση: «Ναι, ξεκινήσαμε καλά! Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει άλλη Κυβέρνηση με τέτοια συνέπεια μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων».

 

Η αρχή, βέβαια, όπως είπε, «προϋποθέτει τη σταθερή συνέχεια. Εάν θέλουμε να υπερισχύσουμε πολιτικά, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι αποτελούμε μια συνεπή πολιτική δύναμη. Δίπλα, το τονίζω αυτό, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Χωρίς διακρίσεις».

 

Ο κ. Λαζαρίδης εστίασε σε πέντε προτεραιότητες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίες «θα επιβεβαιώσουν το ηθικό βάρος και την κοινωνική αξία της ιδεολογίας μας».

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε, ότι η ορθή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει:

 

  • Να διατηρήσει τον πολίτη στο κέντρο των επιλογών.
  • Να ενισχύσει την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή.
  • Να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια.
  • Να εμπνεύσει την επόμενη γενιά, ως πυρήνα της εθνικής προσπάθειας.
  • Να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης, του ελεύθερου επαγγελματία, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του συνταξιούχου, του αγρότη.

 

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι στη Νέα Δημοκρατία «είμαστε οι πρώτοι, οι μοναδικοί που χτυπήσαμε αποτελεσματικά το λαϊκισμό στην Ευρώπη» και αναγνώρισε πως «η νίκη μας κάνει την ευθύνη μας ακόμα μεγαλύτερη».