«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς»

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης για τη συμφωνία της Κυβέρνησης για το Σκοπιανό ζήτημα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να υπογράψει, χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση, μια συμφωνία με τα Σκόπια. Μια συμφωνία που δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της Κυβέρνησής του. Μια συμφωνία βαθιά προβληματική, που εκχωρεί τη “μακεδονική γλώσσα” και τη “μακεδονική εθνότητα”.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας προχωρά σε μια μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Και το πράττει διαταράσσοντας την συνταγματική τάξη με δεδομένο ότι δεν έχει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου κ. Πάνου Καμένου.  Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση άνευ προηγουμένου στην ελληνική συνταγματική ιστορία και συνιστά προσβολή του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε με σαφήνεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο τη δέσμευσή του να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να έρθει η συμφωνία για συζήτηση στη Βουλή, προτού υπογραφεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και δεσμεύσει τη χώρα.  Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να μην τηρήσει το Σύνταγμα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που προτάσσει το εθνικό συμφέρον και διαφυλάσσει την ενότητα του ελληνικού λαού. 

Εμείς δεν πρόκειται να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».