«Κερδίζοντας τη μάχη των ιδεών, κερδίζουμε το μέλλον της Πατρίδας μας»

«Οι ιδέες που επικρατούν σε μια κοινωνία είναι η δύναμη που έλκει τις εξελίξεις. Οι ιδέες ανοίγουν δρόμους. Οι ιδέες κινούν τον κόσμο», τόνισε o κ. Μακάριος Λαζαρίδης Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με θέμα: «Ο ρόλος των νέων στη μάχη των ιδεών». Και πρόσθεσε: «Εμείς κάναμε λάθη. Αυτά που μας έσπρωξαν στην κρίση. Εσείς μπορείτε να δώσετε λύσεις. Να δείξετε το δρόμο. Η δική σας κινητοποίηση, η  ενεργοποίηση  του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας μας είναι απαρέγκλιτη συνθήκη για την ανόρθωση της Πατρίδας».

Ο κ. Λαζαρίδης αφού ανέφερε ότι διεκδικούμε μια καλύτερη Ελλάδα, υπογράμμισε: «Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι είμαστε ικανοί να πετύχουμε τα πάντα. Διχασμένοι είμαστε πάντοτε καταδικασμένοι σε οδυνηρές ήττες. Για αυτό, δεν πρόκειται να παίξουμε στο παιχνίδι του φανατισμού, της πόλωσης και του διχασμού  που επέλεξαν οι κρατούντες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει  σε λογικές του παρελθόντος, που έσπειραν μισαλλοδοξία και δίχασαν την κοινωνία. Και μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να το φωνάξετε δυνατά». Αναφερόμενος στο ιδεολογικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας o κ. Μακάριος Λαζαρίδης τόνισε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι Κόμμα Ευρωπαϊκό, Πατριωτικό, Λαϊκό, Φιλελεύθερο. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ε.Ε. και εμείς την κρατήσαμε την ώρα που άλλοι την έσερναν σε εθνική τραγωδία. Σε κάθε περίπτωση βάζουμε το εθνικό συμφέρον  πάνω από όλα. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις. Προτάσσουμε την ελευθερία του ατόμου σε όλες τις πτυχές της δραστηριότητάς του. Και – μην το ξεχνάει κανένας –  δεν χαρίζουμε πουθενά την κοινωνική ευαισθησία.  Λέμε παντού και πάντα την αλήθεια. Ο Φιλελευθερισμός είναι η μήτρα, από την οποία γεννήθηκαν τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, η ισότητα ενώπιον των νόμων, η ισοπολιτεία, το Κράτος δικαίου, η σύγχρονη Δημοκρατία».

Για τη σημασία που έχει μάχη των ιδεών για το μέλλον της Πατρίδας μας ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε: «Η μάχη των ιδεών που δίνετε σήμερα εσείς οι νέοι, η μάχη που δίνουμε όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, είναι η πιο σημαντική στον αμείλικτο πόλεμο για το αύριο της Πατρίδας μας. Αυτοί που μας κυβερνούν έταξαν τα πάντα στους πάντες. Εκλέχθηκαν με ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις. Έλεγαν ότι αντιπροσωπεύουν το νέο. Σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι αντιπροσωπεύουν την απάτη, την αυταπάτη και το πιο παλιό απ’ το παλιό. Τη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού. Την πιο ακραία μορφή λαϊκισμού. Την πιο νοσηρή αντίληψη προσωπικού βολέματος. Βαδίζουν στο πιο σκοτεινό χθες. Διχάζουν τους Έλληνες.  Φτωχοποιούν την αστική τάξη και πνίγουν την παραγωγική Ελλάδα. Έχουν ταξικό μίσος και γυρνούν τη χώρα δεκαετίες ολόκληρες πίσω προκειμένου  να παραμείνουν ελάχιστα ακόμη στην καρέκλα της εξουσίας». 

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι το νέο που έχει ανάγκη η χώρα δεν χωρά σε χρεοκοπημένες λογικές και πρόσθεσε: «Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι παρατρεχάμενοί τους. Το νέο είστε εσείς. Είστε η γενιά που μπορεί και πρέπει να δείξει το δρόμο στις επόμενες.  Είστε η γενιά που θα αλλάξει το ρου της ελληνικής ιστορίας. Με τις δικές σας ενέργειες, τις δράσεις,  θα χτίσετε μια Πατρίδα, άξια των προσδοκιών όλων μας. Οι ιδεολογικές μας ρίζες δεν το επιτρέπουν. Η πίστη μας στις αξίες της ανθρώπινης ελευθερίας, της δημιουργίας, της φιλελεύθερης αντίληψης είναι ο μόνος δρόμος για να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ενωμένοι μπορούμε τα πάντα. Διχασμένοι είμαστε ανήμποροι. Για αυτό, πρέπει να βγούμε στην κοινωνία οπλισμένοι με επιχειρήματα, με τόλμη και πίστη. Θέλουμε μαζί μας όλους εκείνους που υποφέρουν από την υπερφορολόγηση. Όλους εκείνους που έχτισαν μια ζωή και την βλέπουν να καταρρέει κομμάτι – κομμάτι, ανήμποροι να αντιδράσουν. Όλους εκείνους που εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις». 

Αναφερόμενος στη φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι: «Δεν μπορεί να είναι αυτή η μοίρα του πιο δημιουργικού πυρήνα του ελληνισμού» και κατέληξε: «Είναι, επιτέλους, η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Να φέρουμε ανάπτυξη και νέες δουλειές. Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους. Να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Με νόμους που ισχύουν. Χωρίς εξαιρέσεις για συλλογικότητες που καταφεύγουν στη βία. Χωρίς άβατα και χωρίς διαρκείς παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.  Με ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Με την Πατρίδα μας να μπαίνει πάνω από όλα. Και με τις λέξεις ελευθερία και αλληλεγγύη να συνοδεύουν το όραμά μας. Γιατί κάθε κοινωνία που στερείται την ελευθερία και την αλληλεγγύη είναι μια κοινωνία καταδικασμένη να αποτύχει».