«Κοιτίδα ηρωισμού το Μοναστηράκι»

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση στο Μοναστηράκι, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των σφαγιασθέντων στις 22 Φεβρουαρίου 1944, από τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Λαζαρίδης, έκανε την εξής δήλωση:

«Η ιστορία του Μοναστηρακίου είναι ταυτόσημη με την ιστορία ολόκληρης της Μακεδονίας μας. Μία μικρή κοινότητα γεμάτη από γενναίους πατριώτες που πλήρωσε ακριβά το τίμημα της φιλοπατρίας της, εξαιτίας ενός προδότη. Παρά το γεγονός ότι οι νέοι αυτοί άντρες των οποίων τη μνήμη τιμούμε σήμερα είχαν αντιληφθεί πως τους είχαν προδώσει, συνέχισαν να βοηθούν τους Έλληνες μαχητές που είχαν ορμητήριό τους το Μέγα Δάσος.      

Με τον ίδιο τρόπο σήμερα όλοι εμείς, οι Έλληνες Μακεδόνες, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι μία, είναι Ελλάδα και δεν υποκύπτει, ούτε δειλιάζει μπροστά σε προδοτικές συμφωνίες. 

Από αυτή την μικρή κοιτίδα ηρωισμού, θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα ακόμη μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία, σεβόμενη την παρακαταθήκη των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, δεν θα πάψει να μάχεται με όλες της τις δυνάμεις, για να αμβλύνει όσο περισσότερες από τις δυσμενείς συνέπειες της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών είναι δυνατό».

Αύριο, Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στις 12, ο κ. Λαζαρίδης θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, όπου και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρ. Ηλιάδη.