Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα αλλάζει σελίδα

Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο για την Ελλάδα και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με γοργά, αποφασιστικά βήματα από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε σε εφαρμογή το πλάνο της. 

Προχώρησε, μάλιστα, στη νομοθέτηση συγκεκριμένων ανακουφιστικών για την κοινωνία και ευεργετικών για την οικονομία ρυθμίσεων νωρίτερα ακόμη και από το χρονικό ορίζοντα για τον οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά.
 
Είχαμε δηλαδή θετικές … κωλοτούμπες!
 
Μέσα  σε αυτούς τους 4 μήνες, λοιπόν, αναλάβαμε 13 νομοθετικές πρωτοβουλίες, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ετοιμότητα του πρωθυπουργού στη διακυβέρνηση της χώρας.
 
Πάμε να δούμε σε τίτλους πως κάναμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη, πως επαναφέραμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη τους, έχοντας απόλυτη αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων.
 
-Το πρώτο μας νομοσχέδιο αφορούσε τη βελτίωση της ποιότητας της διακυβέρνησης και του κράτους. Τώρα το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται τακτικά θέτοντας τους στόχους μίας Κυβέρνησης που λειτουργεί με χρονοδιαγράμματα. Αλλά με 30% λιγότερους Γενικούς Γραμματείς και λιγότερους μετακλητούς υπαλλήλους.

-Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ -νωρίτερα από όσο είχαμε υποσχεθεί- για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα. Και ήδη στο σχέδιο του Προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από το 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%.

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην τσέπη ενός αγρότη στο Μυρτόφυτο ή στις Πηγές. Για παράδειγμα ένας αγρότης με εισόδημα 7.000 ευρώ, μέχρι σήμερα πλήρωνε φόρο 1.540 ευρώ το χρόνο. Ενώ τώρα, θα πληρώνει 630 ευρώ. Δηλαδή, θα έχει όφελος 910 ευρώ. Και αν προστεθεί και το κέρδος από την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τότε το όφελός του ανεβαίνει στα 1.010 ευρώ!
 
Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ. 


- Απαλλάξαμε τράπεζες, επιχειρήσεις και πολίτες από τη θηλειά των capital controls. 
 
-Για την τόνωση της οικοδομής και της αγοράς αναστέλλουμε για 3 χρόνια τον Φ.Π.Α στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
 
-Παρέχουμε έκπτωση 40% στις δαπάνες για την αναβάθμιση κτιρίων.
 
-Δώσαμε, όμως, και μία ακόμη ευκαιρία σ’ όσους χρωστούν με το νέο, ευνοϊκό σύστημα των 120 δόσεων. Στο σύστημα ζήτησαν να ενταχθούν 1.154.708 οφειλέτες. Δηλαδή, ένας στους τρεις. Και έτσι θα ρυθμιστούν χρέη ύψους 11,6 δις ευρώ. 

-Καταργήσαμε το άσυλο της βίας και της παρανομίας στα πανεπιστήμια. Γίνονται και πάλι πανεπιστήμια ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι διακίνησης μπαχαλάκηδων και ναρκωτικών. Η Δημοκρατία δηλαδή επέστρεψε στα πανεπιστήμια.
 
-Δήμοι και περιφέρειες απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της αδιέξοδης απλής αναλογικής. 
 
-Άνοιξε ξανά η διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.
 
-Καταργήθηκε το «φακέλωμα» των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνονται οι προσλήψεις. 
 
-Η Ελλάδα έπαψε να πληρώνει πρόστιμα, ψηφίζοντας, επιτέλους, τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

-Απασφαλίσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα όρια της κατάρρευσης, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για την γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028.

-Μέχρι το τέλος του χρόνου το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» θα αντιμετωπίσει το βραχνά των κόκκινων δανείων. Ώστε οι τράπεζες να μπορούν, πλέον, να χρηματοδοτούν την ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς οι φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ.