«Οι επενδύσεις δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ»

Την επιτακτική ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, υπογράμμισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίζης, μιλώντας, σήμερα, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και τους δημοσιογράφους κ. Π. Κουσουλό και κυρία Βάσω Μητρομάρα.

«Άκουσα», είπε ο κ. Λαζαρίδης, «τον πρωθυπουργό να λέει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Ο πολιτικός που διέλυσε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησε τους Έλληνες. Είναι τραγικό το ότι δεν έχει αντιληθφεί τι κακό έχει κάνει στη χώρα».

«Τελείωσε η δανειακή σύμβαση, μια αρχείαστη σύμβαση, και έρχεται ένα τέταρτο Μνημόνιο. Δυστυχώς, δεν τελειώσαμε με τα Μνημόνια και την επιτροπεία», ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κάθε τρεις μήνες η ελληνική οικονομία θα ελέγχεται  από την τρόικα. Από 1η Ιανουαρίου 2019 έχουμε ψηφισμένες νέες μειώσεις συντάξεων. Από 1η Ιανουαρίου 2020 έχουμε ψηφισμένα μέτρα για μείωση του αφορολόγητου. Και έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το θράσος να μιλάνε πάλι για παροχές. Η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει πραγματικά χρειάζεται επενδύσεις. Και οι επενδύσεις δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν τους πιστεύει».  

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «θα είχε συντελεστεί από το 2015, εάν δεν μεσολαβούσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ». «Είναι», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «θράσος να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού όταν το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, που ήταν το 2014, από 1η Ιανουαρίου 2020 θα πάει στα 5.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μισθό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μας μιλάει για αυξήσεις στους μισθούς; Ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει σήμερα 317,6 ευρώ. Αυτή είναι η επιτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ». 


Για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε: «Έχουμε καταθέσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Έχουμε όραμα για να βγάλουμε τη χώρα οριστικά από την κρίση. Σας το περιγράφω με πολύ απλά λόγια. Περιλαμβάνει μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή δαπανών και το κυριότερο τη δημιουργία ενός λειτουργικότερου και αποτελεσματικότερου δημόσιου τομέα. Οι επενδυτές ζητάνε σταθερό φορολογικό σύστημα. Πάταξη γραφειοκρατίας και πιο απλές διαδικασίες αδειοδότησης των επενδύσεών τους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα στη Θάσο, κάποιος που θέλει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο να χρειάζεται δυο και τρία χρόνια για να πάρει την πολεοδομική άδεια».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Φλώρου και για την εμπλοκή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Documento», σε αυτήν συγγενικού προσώπου του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε με έμφαση: «Είναι μια ακόμη δημοσιογραφική αλητεία του Κώστα Βαξεβάνη και του γνωστού συστήματος των υπογείων του Μαξίμου. Ο κ. Δημητριάδης, ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν συνεργάστηκε με τον κ. Φλώρο αλλά ήταν κατήγορός του στη δίκη και συνέβαλε καθοριστικά στη φυλάκισή του. Και για να καταλάβετε το μέγεθος της πολιτικής αλητείας του κ. Βαξεβάνη και του νέου παραμυθιού που προσπαθεί να χτίσει το Μαξίμου αρκεί  το εξής: ο Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί Κυβέρνησης Ν.Δ. και αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Παρασκευόπουλου».