«Πιστεύω ακράδαντα στην αναπτυξιακή προοπτική της Καβάλας»

Την απόλυτη πεποίθησή του ότι ο Νομός Καβάλας διαθέτει μια σειρά από σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που δίνουν σαφή αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο εκφράζει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso» και τη δημοσιογράφο κυρία Βίβιαν Μπενέκου.

«Ο Νομός Καβάλας», επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης, «διαθέτει πρωτογενή τομέα, μεταποίηση, τουρισμό, πολιτισμό και δυο γεωθερμικά πεδία, στο Νέστο και στο Παγγαίο. Πιστεύω στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού. Πιστεύω στους συμπατριώτες μου. Γι’ αυτό ακριβώς επιθυμώ να είμαι υποψήφιος και εφόσον με εμπιστευτούν οι πολίτες του Νομού μαζί να αλλάξουμε τη ρότα της Καβάλας. Η νεότερη γενιά των πολιτικών οφείλει να διαγράψει άπαξ δια παντός το λαϊκισμό. Να λέει την αλήθεια. Και το κυριότερο. Να ακούει περισσότερο, να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα».  

«Η Καβάλα», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «έχει απαράμιλλες ομορφιές. Έχει ιστορία. Έχει παρόν και μέλλον. Έχει δυναμισμό. Βγάζει μια αισιοδοξία. Είμαι σίγουρος ότι οι πόλεις μεταφέρουν το dna τους στους πολίτες. Το αισθάνομαι. Η ιστορία της ξεκινά από τους Προϊστορικούς χρόνους και εκτείνεται μέχρι σήμερα. Από τη μία, η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ιστορική μάχη των Φιλίππων και από την άλλη, για την άφιξη του Αποστόλου Παύλου, κάνοντάς την, την πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε το Χριστιανισμό».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει: «Είναι άνθρωπος, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Τον γνώρισα το 1985. Στην ΟΝΝΕΔ. Ο Κυριάκος του τότε, είναι ο ίδιος χαρακτήρας με τον Κυριάκο του σήμερα, που σε λίγο καιρό θα είναι πρωθυπουργός της πατρίδας μας. Προσγειωμένος, ήρεμος, προσηνής, φιλικός πάντα. Και αυτό λέει πολλά. Θα είναι ένας καταπληκτικός πρωθυπουργός».  

Ο κ. Λαζαρίδης αποκαλύπτει ότι η καταγωγή του παππού του από τον την πλευρά του πατέρα του είναι από τη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας. «Από τις αλησμόνητες πατρίδες», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να μάθει να χορεύει «τον πολεμικό χορό των Ποντίων, τον πυρρίχιο» ενώ αναφέρεται και στις τρεις μεγάλες χαρές της ζωής του, τη γυναίκα και τις δύο κόρες του. 

«Η πρώτη μεγάλη χαρά», τονίζει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ήταν όταν γνώρισα τη γυναίκα μου τη Νάνσυ στο μακρινό 1993. Από την πρώτη ματιά, στο πολιτικό γραφείο του Αλέξανδρου Παπαδόγγονα, κατάλαβα ότι ήταν η γυναίκα της ζωής μου. Δικαιώθηκα. Οι άλλες δυο χαρές, όταν γεννήθηκαν, το 1998, η Εβελίνα και το 2002, η Κωνσταντίνα. Όπως καταλαβαίνεις το σπίτι γυναικοκρατείται. Και, φυσικά, ο αρχηγός είναι η Νάνσυ». 

Ως την πιο δύσκολη στιγμή ο κ. Λαζαρίδης χαρακτηρίζει την απώλεια της μητέρας του Γεωργίας, τον περασμένο Ιανουάριο. «Έναν άνθρωπο δυναμικό και με πολύ μεγάλη αγάπη για όλους μας και ειδικά για την Καβάλα», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης.