«Ρεαλιστικό και το κυριότερο κοστολογημένο το πρόγραμμα Μητσοτάκη»

«Με την παρουσία του στη Δ.Ε.Θ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες  διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 247 88,6» και τους δημοσιογράφους  κ. Αντώνη Φουρλή και κυρία Στέλλα Γκαντώνα.

«Και αυτές οι διαφορές δεν είναι μόνον ότι εμείς έχουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας, ενώ ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε αποσπασματικά μέτρα μέσα στον πανικό του. Η ίδια η στόχευσή μας είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες», τόνισε επιπλέον ο κ. Λαζαρίδης.

Παράλληλα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: 
«Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει αμέσως και δραστικά τους φόρους και τις εισφορές στους εργαζομένους και στους εργοδότες γιατί μόνον έτσι μπορεί να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Με απλά λόγια εμείς προσβλέπουμε να δημιουργηθεί νέος πλούτος στην οικονομία που θα αυξήσει το πραγματικό εισόδημα όλων των Ελλήνων και όχι να μοιράζουμε στο τέλος κάθε χρόνου επιδόματα φτώχειας στους πολίτες, όπως κάνει εδώ και τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας αφαιμάξει προηγουμένως με ασύλληπτη φορολόγηση τη μεσαία τάξη και όλους τους Έλληνες που τελικά φτωχοποίησε».

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι εκτός από ρεαλιστικό και κοστολογημένο. «Η αλλαγή του μείγματος πολιτικής που προτείνουμε είναι απολύτως κοστολογημένη. Το συνολικό κόστος της αλλαγής του μείγματος πολιτικής προσεγγίζει τα 6 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας. Δηλαδή μεσοσταθμικά 1,5 δις ευρώ το χρόνο. Κάποιες από τις παρεμβάσεις μας θα εφαρμοστούν τα δύο πρώτα χρόνια (π.χ. μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%) και κάποιες θα εφαρμοστούν σταδιακά στο βάθος τετραετίας (π.χ. μείωση ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη στο 15%, από 20% σήμερα)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις πηγές που θα βρεθούν τα χρήματα για την δημοσιονομική ισορροπία, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από πολλές και διαφορετικές πηγές και χωρίς απολύσεις στο δημόσιο για να προλάβουμε μια πιθανή ερώτησή σας. Για παράδειγμα. Από τον εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών την πρώτη διετία έχουμε ήδη υπολογίσει ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε 2 δις ευρώ. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά ο στόχος εξοικονόμησης 1 δις ευρώ κάθε χρόνο είναι απολύτως εφικτός με το νοικοκύρεμα του κράτους και βέβαια με την αναλογία μια πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις που θα θεσπίσουμε στο Δημόσιο. Και μόνο από την δραστική καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την περιστολή δαπανών από τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου όσων οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσέλαβαν με πελατειακά κριτήρια για ψηφοθηρικούς λόγους εξοικονομείται ένα τεράστιο ποσό».