Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών

Συναντιόμαστε σε ώρες κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της Πατρίδας μας. Παραπαίει η Κυβέρνηση, σέρνεται η οικονομία, βογγά η κοινωνία. Ανησυχούμε για την πορεία του τόπου. Ανησυχούμε για τον ευτελισμό των θεσμών. Ανησυχούμε για τα εθνικά μας ζητήματα.

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο Σκοπιανό υπήρξαν ανεκδιήγητοι. Μην ξεχνάμε ότι μετά την απόφαση του Βουκουρεστίου η φορά των πιέσεων στράφηκε από την Αθήνα στα Σκόπια. Μην ξεχνάμε ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε Κυβέρνηση που δέχτηκε να συναντήσει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Ο συμβιβασμός που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση αγνοεί την πλειονότητα των Ελλήνων. Η επιβολή της, με αποστασίες και συναλλαγές συνιστά βιασμό της βούλησης του λαού. Το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι μαχαιριά στην ψυχή του Έθνους.

Η Κυβέρνηση ξεκίνησε τη θητεία της με το έγκλημα του 2015 που κόστισε πάνω από 100 δις ευρώ και τερματίζει με το έγκλημα των Πρεσπών που κοστίζει 2.500 χρόνια ιστορία. Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι η οικονομία είναι το ατού του. Ξεκίνησε με το έγκλημα του 2015. Επέβαλε το 3ο και 4ο Μνημόνιο.

- Επέβαλε 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών
- Έκοψε βασικά κοινωνικά επιδόματα (ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά επιδόματα, επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης)
- Επιβάλλει καθημερινά εκατοντάδες κατασχέσεις.

Στη δημόσια ασφάλεια παραδόθηκε στα δικά της παιδιά. Στην παιδεία παίζει ανεύθυνα. Στην υγεία έβαλε νάρθηκα.

Στα εθνικά ζητήματα, την οικονομία, τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία.

Είμαστε έτοιμοι για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να έχουμε νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι θα βγούμε οριστικά από την κρίση.

Μόνο έτσι θα ανακάμψει η οικονομία και θα ανασάνει η κοινωνία.Μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Ο κεντρικός στόχος μας έχει τρεις προτεραιότητες: Δουλειές, δουλειές, δουλειές.

Δεσμευόμαστε για…

- Μείωση φόρων και εισφορών
- Μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας (2.000 για κάθε ελληνόπουλο που γεννιέται, όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε νέο παιδί)
- Ασφάλεια για όλους
- Καλύτερες υπηρεσίες υγείας
- Αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Οι πρακτικές της Κυβέρνησης είναι καλά γνωστές. Καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει. Επενδύει στο φανατισμό, την πόλωση, το διχασμό. Δεν παίζουμε στο ταμπλό που διάλεξαν. Λέμε όχι στις κραυγές και τις ύβρεις. Όχι στην κατάρα του διχασμού. 

Πριν κλείσω γιατί δεν θέλω να σας κουράσω, θέλω να κάνω κάποιες αναφορές στο νομό σας. Ένα νομό, που πρόσφατα επισκέφθηκε ο πρόεδρός μας, ένα νομό με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Βλέπω ένα τόπο ο οποίος είναι πολύ όμορφος και ο οποίος δυστυχώς μαραζώνει. Μαραζώνει κυρίως γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν υπάρχουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται, οι τιμές του γάλακτος έχουν πέσει στα τάρταρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα γραφειοκρατικό κράτος, το οποίο τους υπερφορολογεί και το οποίο τους έχει αυξήσει τις εισφορές τους. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο.

Η πραγματικότητα είναι ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι από τα υπουργεία που θέλει πολύ δραστικές αλλαγές για να μπορέσει να λειτουργήσει πραγματικά κοντά στον πρωτογενή τομέα. Δεν είναι δυνατόν -παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση- να υπάρχουν καθυστερήσεις σε κοινοτικά προγράμματα για τους κτηνοτρόφους. Δεν είναι δυνατόν στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «λιμνάζουν» πόροι.

Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έρθει για να σπάσει αυγά. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα ελληνικά προϊόντα, ό,τι είναι ελληνικό θα παίρνει τις ελληνικές τιμές, αυτό που τους αναλογεί με βάση τη δουλειά την οποία κάνουν οι κτηνοτρόφοι και την ποιότητα του προϊόντος τους. 

Ταυτόχρονα, όμως, θα αντιμετωπίσουμε το θέμα των παράνομων εισαγωγών. Το ζήτημα των παράνομων εισαγωγών δεν θέλει λεφτά. Εδώ μιλάμε για την αποτυχία του κράτους, γιατί ξέρουμε που είναι το πρόβλημα, ξέρουμε ποιοι ζημιώνονται και ποιοι ωφελούνται. Ξέρουμε και πού πηγαίνει το γάλα και ποιοι το χρησιμοποιούν και ποιοι βαφτίζουν τα τελικά προϊόντα, ως ελληνικά προϊόντα, όταν δεν πρέπει να το κάνουν.

Το  ζητούμενο για μας είναι να κάνουμε πραγματικό έργο για τα Γρεβενά για τη Δυτική Μακεδονία. Πρώτη πρόκληση για τη χώρα μακροπρόθεσμα είναι η συρρίκνωση του πληθυσμού και η εγκατάλειψη της επαρχίας και της Περιφέρειας. Τα χωριά μας θα ερημώνουν όσο δεν υπάρχουν δουλειές. Και εδώ ο τόπος είναι ευλογημένος και έχει σημαντικές προοπτικές και στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας που έχουν αναπτύξει τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο και έχουν αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά τους, η περιοχή παραμένει συγκριτικά αναξιοποίητη και πρέπει να αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητές της.

Για παράδειγμα η Βασιλίτσα έχει τις δυνατότητες να γίνει το πρώτο, το καλύτερο, χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την εμπλοκή και χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτικού φορέα. Χρειάζονται λοιπόν ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα έρθουν να επενδύσουν στο χιονοδρομικό, να αναβαθμίσουν σημαντικά τον μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, να  το επεκτείνουν πάντα σεβόμενοι την υφιστάμενη υποχρεωτική νομοθεσία

Είναι απαραίτητη» η ολοκλήρωση του τμήματος του δρόμου Ε65 (Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά), ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως το δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Υπενθυμίζω, ότι ένα δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, το οποίο -θέλω να θυμίσω- δρομολογήθηκε με συμβάσεις παραχώρησης από κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, απενεπλάκη από σημαντικές δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα πάλι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2012 και ολοκληρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος, δυστυχώς, για τους πολίτες.

Κλείνοντας θέλω να σας βεβαιώσω:
 
- Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο και πρόγραμμα
- Ότι έχουμε όραμα για την Ελλάδα του αύριο
- Ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα

Είναι το όραμα των Ελλήνων για μια καλύτερη μέρα. Και το όραμα αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Όλοι μαζί και μπορούμε καλύτερα.