Τουρισμός

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία. Γνωρίζω ότι αυτή η θέση έχει καταντήσει κλισέ στις μέρες μας αλλά δεν παύει να είναι η αλήθεια. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό αναπτυξιακό σχέδιο, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο θρησκευτικός τουρισμός αλλά και οι υποδομές, όπως οι μαρίνες, κρίνονται αναγκαίες για να μπορέσει η χώρα μας να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 

Οι ναοί, οι εκκλησίες αλλά και τα τεμένη του τόπου μας αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλη την υφήλιο. Η αρχιτεκτονική, η ιστορία και η μοναδικότητα των θρησκευτικών μας μνημείων είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα που οφείλουμε άμεσα να αξιοποιήσουμε για να δώσουμε ώθηση στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, σήμερα, η ανυπαρξία κεντρικού συντονισμού και η τυχοδιωκτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν μας έχουν επιτρέψει να αντικρύσουμε ούτε στο ελάχιστο τα τεράστια οφέλη από την αξιοποίηση του θρησκευτικού μας πλούτου. Απαιτείται μια νέα πολιτική σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό που θα αναδείξει τη θρησκευτική μας παράδοση. Μια πολιτική που θα στηρίζεται στη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων που θα καθιστούν την περιήγηση μια μοναδική εμπειρία που κάθε ταξιδιώτης θα θέλει διακαώς να βιώσει στον τόπο μας. 

Αναφορικά με τις μαρίνες, η επένδυση κεφαλαίων στο yachting είναι μια πολυεπίδη προσοδοφόρα για το Κράτος και το Νομό Καβάλας επιχειρηματική δραστηριότητα. «Γεννά» θέσεις εργασίας σε μια σειρά από κλάδους ενώ, παράλληλα, προσελκύει στον τόπο μας υψηλού οικονομικού επιπέδου επισκέπτες που συνεισφέρουν στην αύξηση του Α.Ε.Π. ενισχύοντας τομείς όπως η διαμονή, η εστίαση και οι μεταφορές.